ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 13ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2019):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΟΛΟΜΒΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ USO ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ!

Στις 11 Οκτωβρίου του 1492, ο Χριστόφορος Κολόμβος ( Γενοβέζος θαλασσοπόρος χαρτογράφος, ναύαρχος και αντιβασιλέας, διάσημος επειδή ανακάλυψε την Αμερική), σύμφωνα με όσα γράφονται στο ημερολόγιο του, βρισκόταν με το πλοίο του σε ένα από τα βαθύτερα σημεία του Ατλαντικού, στην περιοχή του Τριγώνου των Βερμούδων, όταν στις 10 το βράδυ εντόπισε κάποια περίεργα μισοσβησμένα «κεριά ή πυρσούς» να ανάβουν στην επιφάνεια του νερού, να αναδύονται σε ύψος και να βουτούν ξανά μέσα σε αυτό, λες και απέναντι υπήρχε κάποιος ταξιδιώτης που τους έκανε σήμα. Τα «κεριά» ή οι «πυρσοί», επίσης έσβηναν για ώρα την ένταση του φωτός τους και ξανάναβαν σε αρκετά μακρινή απόσταση. Τα παράξενα φώτα έγιναν ορατά και από μερικά ακόμα μέλη του πληρώματος του Σάντα Μαρία, αλλά λόγω της απόστασης δεν μπόρεσαν ούτε αυτοί να τα ταυτοποιήσουν.
Το περιστατικό αναφέρθηκε και στο σύγγραμμα «Vita del Ammiraglio» (The Life of the Admiral) που έγραψε ο δεύτερος γιος του, ο βιβλιογράφος και κοσμογράφος Φερδινάρδος Κολόμβος.


Στο σύγγραμμα του Φερδινάρδου αναφέρεται ακόμα ένα παράξενο περιστατικό στην αρχή του συγκεκριμένου ταξιδιού του Χριστόφορου Κολόμβου ή του «Ναυάρχου» όπως ο ίδιος τον αποκαλούσε. Ήταν στις 15 Σεπτεμβρίου του 1492, όταν περίπου 300 λεύγες δυτικά από τα πλοία μία πανέμορφη λάμψη φωτός έπεφτε από τον νυχτερινό ουρανό μέσα στη θάλασσα. Η συγκεκριμένη, όμως, καταγραφή θα μπορούσε να ήταν απλά μία πτώση αστεροειδή που καταγράφηκε στο ημερολόγιο πιθανότατα γιατί ερμηνεύτηκε σαν θεϊκό σημάδι...