ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 12ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΟΥΛΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

UFO ΣΕ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΣΤΙΣ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008.

Στις 21 Ιουνίου του 2008, ο αυτόπτης μάρτυρας που φωτογράφιζε προσπάθειες ελικοπτέρων να κατασβέσουν μια καλοκαιρινή φωτιά στον Πλακιά Κρήτης, φωτογράφισε ταυτόχρονα και μερικούς ιπτάμενους δίσκους πάνω από τη δασική περιοχή  που καιγόταν. Τα παράξενα αντικείμενα κατάφερε να τα εντοπίσει μέρες μετά, όταν ξανακοίταξε τις φωτογραφίες στον υπολογιστή του. Το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι αρκετά δημοφιλές στο νησί της Κρήτης.


Η μαρτυρία, όπως και η φωτογραφίες που τράβηξε ο μάρτυρας διασώζονται στο αρχείο της ιστοσελίδας μας και είναι οι εξής:
«Ακούσαμε τις καμπάνες να χτυπούν με γρήγορο ρυθμό. Πυκνός καπνός είχε καλύψει την περιοχή που βρίσκονται τα ερείπια στον Φοίνικα και μια μεγάλη φωτιά έκαιγε εκατοντάδες ελιές, ηλικίας άνω των πεντακοσίων ετών! Σε λιγότερο από μια ώρα έφτασαν δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ κι ένα ελικόπτερο Σκόρπιον κι άρχισαν να ρίχνουν νερό από αέρος. Παραχωρούσαμε τη φωτιά με κιάλια. Κινιόταν προς τη θάλασσα και προς το ξερό μέρος του βουνού. Αν ο αέρας είχε διαφορετική κατεύθυνση ίσως να κινδύνευε όλος ο Πλακιάς. Ο φίλος μου ο Γιώργος ως συνήθως, άρχισε να τραβά φωτογραφίες από μακριά με το ζουμ. Τα αεροσκάφη πηγαινοέρχονταν συνεχώς από πάνω μας. Μας εντυπωσίασε η ακρίβεια των κινήσεων του ελικοπτέρου και των αεροσκαφών, παρόλο που υπήρξαν αντίξοες καιρικές συνθήκες με θυελλώδεις ανέμους έντασης 9 με 10 Μποφόρ! Βγάλαμε αρκετές φωτογραφίες καθώς περνούσαν πάνω από τα κεφάλια μας. Η όλη επιχείρηση της πυρόσβεσης στέφθηκε με πλήρη επιτυχία λίγο πριν πέσει το σκοτάδι. Τη νύχτα με ευχαρίστηση διαπιστώσαμε όχι δεν υπήρξε αναζωπύρωση της φωτιάς. Περίλυποι λοιπόν για την ζημιά που είχε κάνει στις ελιές η φωτιά γυρίσαμε στο Ηράκλειο την Κυριακή το βράδυ. Ήμασταν τόσο απογοητευμένοι που δεν κοιτάξαμε καν, τις φωτογραφίες και τα βίντεο που είχαμε βγάλει.»


«Λίγες μέρες μετά, ο Γιώργος με πήρε τηλέφωνο και ζήτησε να δει τα βίντεο που είχα τραβήξει, γιατί στις δικές του φωτογραφίες υπήρχαν πολλά παράξενα ιπτάμενα αντικείμενα! Πράγματι κάτι περίεργο υπήρχε και στις δικές μας λήψεις. Επτά συνολικά φωτογραφίες που παρουσιάζουν τα αινιγματικά σκάφη που συνόδευαν τα σκάφη πυρόσβεσης. Παρατηρήστε στην εκάστου μεγάθυμη ότι το σχήμα τους είναι κυκλικό, δισκοειδές ή σχήμα καμπάνας. Αν η παρουσία τους συνδυαστεί με τις έντονες φήμες για την «μόνιμη» σχεδόν παρουσία άγνωστης πηγής φωτός στον ουρανό της περιοχής κάθε βραδύ, μπορούν να εξαχθούν ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Πάντως η γρήγορη και επιτυχής έκβαση της επιχείρησης πυρόσβεσης δείχνει ότι οι αινιγματικοί επισκέπτες... όποιοι κι αν είναι... είχαν φιλικές διαθέσεις. Αυτό το οποίο μπορούσαμε να διακρίνομε καθαρά στις φωτογραφίες του κ. Γιώργου, ήταν κάποια αρκετά μικρότερα σε σύγκριση με το ελικόπτερο, ιπτάμενα δισκοειδή αντικείμενα μεταλλικής υφής, τα οποία βρισκόταν στο χώρο γύρω από τα Καναντέρ και το Σκόρπιον καθ' όλη τη διάρκεια της πυρόσβεσης. Φυσικά, εμείς δεν είχαμε αντιληφθεί τίποτε όσο βρισκόμασταν στο Φοίνικα. Στις φωτογραφίες εμφανίζονται καθαρά τα αντικείμενα να δημιουργούν σχηματισμούς σε σχέση με τις εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ενώ σε κάποιες φωτογραφίες φαίνονται πιο καθαρά, σε άλλες (που έχουν παρθεί με διαφορά δευτερόλεπτου η μια από την άλλη) εξαφανίζονταν κι εμφανίζονται σε επόμενες κατά ένα μαγικό τρόπο. Η μεγέθυνση μας έδειξε πεντακάθαρα το σχήμα των αντικειμένων αυτών. Όταν συνειδητοποιήσαμε τι ακριβώς ήταν αυτό που είχαμε βιώσει, μείναμε κατάπληκτοι. Προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή με κάποιον από το ρωσικό οκταμελές πλήρωμα του Σκόρπιον, για να διασταυρώσουμε τα στοιχεία και να ρωτήσουμε αν αυτοί αναλήφθηκαν τους αινιγματικούς συνόδους τους, αλλά μάθαμε μόνο όχι φιλοξενούνται στην 115 Σμηναρχία της Αεροπορίας Χανίων. Καταφέραμε να βρούμε στο τηλέφωνο μόνο τον Έλληνα πιλότο του ενός Καναντέρ, ο οποίος μας δήλωσε ευγενικά ότι δεν μπορεί να μας μιλήσει, χωρίς την έγκριση της Υπηρεσίας του. Έτσι αποφασίσαμε απλά να δημοσιεύσουμε τις φωτογραφίες και το γεγονός για να ενημερωθεί ο κόσμος και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.»