ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 12ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΟΥΛΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

--- UFO ΣΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΗΦΑΙΣΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ, ΣΤΙΣ 14/4/2010 ---


Στην Νότια Ισλανδία, στις 14/4/2010, κρατήρας που βρισκόταν 200 μέτρα κάτω από τον πάγο, εκτίναξε λευκό ατμό και μαύρη τέφρα. Διακόπηκαν οι πτήσεις από και προς πολλές χώρες της Βόρειας και Δυτικής Ευρώπης εξαιτίας της ηφαιστειακής τέφρας ενώ με εντολή της Ισλανδικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας, η περιοχή γύρω από το ηφαίστειο Αγιαφιγιαπλαγιουρκούλ εκκενώθηκε λόγω της αυξημένης δραστηριότητας που έχει ήδη αρχίσει να λιώνει τον γειτονικό παγετώνα και να απειλεί με πλημμύρες.
Ενώ όμως καθηλώθηκαν τα αεροπλάνα σε Βρετανία, Γαλλία, Βέλγιο, Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, Ολλανδία, Γερμανία και Νορβηγία, ο τηλεοπτικός φακός είδε περίεργα φώτα πάνω από το ηφαίστειο, μέσα στην μαύρη τέφρα. Τα φώτα παρατηρήθηκαν από τηλεθεατές που ενημέρωσαν το κανάλι αμέσως μόλις τα αντιλήφθησαν. Η άμεση απάντηση των παρουσιαστών ήταν για σμήνος πουλιών αλλά λίγο αργότερα αυτή η απίθανη θεωρία αποκλείστηκε. Όταν το video αναλύθηκε από ειδικούς, η θεωρία των παρουσιαστών φάνταζε χαζή, αφού τα πουλιά ακόμα και αν έμεναν στο χώρο (πράγμα απίθανο) θα ήταν αδύνατον να πέταγαν εκεί, λόγο της μεγάλης θερμοκρασίας της τέφρας και της χαμηλής πυκνότητας οξυγόνου μέσα στο λευκό καπνό. Επίσης κανένα πτηνό δεν πετά τόσο κοντά σε ένα ενεργό ηφαίστειο, πόσο μάλιστα να παραμένει στάσιμο μέσα σε σύννεφα στάχτης. Από δηλώσεις κατοίκων της περιοχής τα πουλιά είχαν αποχωρήσει μάλιστα πριν αρκετές ημέρες από την επικίνδυνη περιοχή.
Τα παράξενα φώτα που σχημάτιζαν ένα τριγωνικό ιπτάμενο αντικείμενο θεάθηκαν στιγμιαία αλλά δεν ήταν τα μόνα. Πολλά άλλα video της περιοχής δείχνουν εναέρια δραστηριότητα αγνώστων σκαφών.
Τέλος, αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν παρατηρηθεί άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα, σφαιρικά, τριγωνικά ή δίσκοι, σε περιοχές με ηφαιστειακή δραστηριότητα.