ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 12ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΟΥΛΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ Α.Τ.Ι.Α. ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2010.

Τη Δευτέρα 19 Ιουλίου του 2010, στον Πρωταρά του Παραλιμνίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Cyprus Mail περισσότεροι από 10 μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν ένα παράξενο πορτοκαλί φως να διασχίζει αργά τον ουρανό: «Πέταγε ψηλά στον ουρανό, χωρίς να βγάζει κάποιον ήχο ή να κάνει κάποιο θόρυβο, ήταν πορτοκαλί και είχε γύρω του μία λευκή αύρα. Το παρακολουθήσαμε με τον ανιψιό μου για περισσότερα από 20 λεπτά, μέχρι που χάθηκε πίσω από το λόφο», δήλωσε ο μάρτυρας Shirley Daniels. Το αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο που παρατηρήθηκε αρχικά στην περιοχή του Πρωταρά, αργότερα παρατηρήθηκε από μάρτυρες στις περιοχές της Δερύνειας, της Αγίας Νάπας και στη συνέχεια της Οροκλίνης, στη Λάρνακα.


Ο μάρτυρας Γιώργος αναφέρει ότι είδε και αυτός λίγες μέρες πριν, το ίδιο σφαιρικό αντικείμενο να κινείται πάνω από τον Πρωταρά. Εκείνη τη μέρα και κάποιοι άλλοι μάρτυρες παρατήρησαν ένα ΑΤΙΑ οβάλ σχήματος να κινείται πολύ γρήγορα, από την παραλία της Λάρνακας με κατεύθυνση το χωριό Ξυλοφάγου. Η μάρτυρας Παναγιώτα αναφέρει ότι 2 μήνες πριν, ένα παρόμοιο αντικείμενο την ακολουθούσε καθώς οδηγούσε προς το ξενοδοχείο Christalla hotel που διέμενε. Μάλιστα το είδε να προσγειώνεται σε ένα χωράφι μετά το ξενοδοχείο και να σβήνει.
Δύο βδομάδες πριν την εμφάνιση της 19ης Ιουλίου, η μάρτυρας Λουκία μαζί με την 11χρονη κόρη της είδαν ένα πράσινο φωτεινό αντικείμενο να διασχίζει τον ορίζοντα, πάνω από τη θάλασσα στις Φοινικούδες. Ο φωτισμός του αλλά και η κίνησή του, δεν έμοιαζαν με συμπεριφορά αεροπλάνου ή δορυφόρου. Η μαρτυρία της Λουκίας ανατρέπει τελείως την πρόχειρη εξήγηση που δόθηκε από κάποιους κατοίκους για Κινέζικα φανάρια (αυτοσχέδια μικρά αερόστατα με κερί που χρησιμοποιούνται σπάνια σε πάρτι).
Γενικότερα, τον τελευταίο χρόνο, οι μαρτυρίες των εμφανίσεων UFO στην Κύπρο κάνουν λόγο για δεκάδες άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που έχουν συνήθως άσπρο ή πορτοκαλί χρώμα, σχήμα οβάλ ή τριγωνικό και τις περισσότερες φορές αρκετά μεγάλο μέγεθος.