ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 11ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2018):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

--- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΥΡΑΝΟ UFO ---


Στις 12 Σεπτεμβρίου του 2010 οι δημοσιογράφοι του zougla.gr έλαβαν φωτογραφίες αναγνώστη τους που ισχυριζόταν ότι τα δύο φώτα στον ουρανό ήταν δύο ufo πάνω από την Πάρνηθα. Για να προλάβουν να δημοσιεύσουν πρώτοι το θέμα στο διαδίκτυο, δεν έκαναν τις απαραίτητες αναλύσεις στις φωτογραφίες, ούτε καμία έρευνα στη περιοχή για άλλες μαρτυρίες (που έρευνες δεν χρειάζονταν γιατί τα υποτιθέμενα ufo ήταν πραγματικά αστεία). Το μόνο που θεώρησαν απαραίτητο ήταν να βάλουν σε όλες τις φωτογραφίες logo του zougla.gr και σε μια από αυτές να γράψουν τη λέξη ‘’ντοκουμέντο’’!!! Ξεγελάστηκαν γιατί βιάστηκαν.
Οι φωτογραφίες τελικά είναι τραβηγμένες μέσα από παράθυρο πούλμαν (φαίνονται και οι κουρτίνες αριστερά δεξιά) και τα ufo είναι η αντανάκλαση στο τζάμι από τα φώτα της οροφής μέσα στη καμπίνα(Η απόσταση, η αντιστοιχία στη κλήση, το βάθος και το σχήμα είναι ίδια σε όλες τις φωτογραφίες. Επίσης το διπλό τζάμι ασφαλείας στο πούλμαν κάνει ένα μικρό είδωλο κάτω από τα φώτα).

Βέβαια και σε εμάς έχουν έρθει κατά καιρούς παρόμοιες φωτογραφίες. Όμως η σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος από την ομάδα μας, η εμπειρία και ο αυστηρός έλεγχος πριν βγει ένα θέμα, μπορεί να μας αργοπορεί αλλά μας κάνει ταυτόχρονα αλάνθαστους!
Τρία είναι τα βήματα αξιολόγησης ενός φαινομένου:
1) Ξεκάθαρο οπτικό υλικό ώστε να αξιολογηθεί.
2) Λεπτομερείς μαρτυρίες ανθρώπων που να συμφωνούν μεταξύ τους.
3) Απόκλιση πιθανών εξηγήσεων όπως αεροσκάφη, προβολείς, αέρια κλπ.
Το παραπάνω περιστατικό μας θύμησε μία ιστορία πριν χρόνια, δυο δημοσιογράφων σε χωριό της περιοχής Βιάννο της Κρήτης. Οι δύο δημοσιογράφοι μάθανε από πηγές στο Ηράκλειο ότι "είχε δει ufo όλο το χωριό’’ και μάλιστα το λέγανε κατηγορηματικά Βιαννιώτες στο Ηράκλειο. Αμέσως, πήγανε επιτόπου (από τον άθλιο δρόμο που είχε τότε, Ηράκλειο-Βιάννος 2 ώρες, όλο τρελές στροφές) για να κάνουνε ρεπορτάζ και οι ντόπιοι τους κοιτάζανε σαν ούφο... όταν ρώτησαν για το περιστατικό!!! Τελικά αποφάσισαν να κάνουν ένα ρεπορτάζ που έλεγε περίπου τα εξής: "Ναι, οι κάτοικοι της Βιάννου είδαν πραγματικά Ούφο. Σήμερα, ξαφνικά, μέσα στην σιγαλιά του απομεσήμερου, εμφανίστηκε ένα λευκό και μπλε αγνώστης ταυτότητας όχημα και από μέσα, μπροστά στα μάτια των αποσβολωμένων κατοίκων του χωριού, κατέβηκαν δύο Ούφο. Το ένα κρατούσε κάμερα και το άλλο μικρόφωνο…" Μια αληθινή ιστορία που αργότερα έγινε ανέκδοτο μέσα στον σταθμο.
Οι ψεύτικες φωτογραφίες των δύο ufo πάνω από την Πάρνηθα… δεν είναι οι μόνες που έχουμε δει. Θα σας δείξουμε τις καλύτερες fake που έχουμε βρει και μας έχουν στείλει από τον Ελληνικό χώρο. Στη πρώτη φωτογραφία βλέπουμε ένα πρώτης τάξεως γραφικό κάτω από ταμπέλα της εθνικής οδού Αθήνα-Σχηματάρι. Δυστυχώς το 3D pixel δεν είναι και τόσο αληθινό.

Στη δεύτερη φωτογραφία απορούμε αν υπάρχει ένας άνθρωπος στο πλανήτη που θα πιστέψει ότι η λευκή τρύπα πάνω από το Αγρίνιο είναι ufo.

Στη τρίτη φωτογραφία το φωτεινό ufo που ισχυρίζεται η μάρτυρας είναι ο ήλιος που δύει πίσω από ένα βουνό πολύ πολύ μακρινό ή κάποιο άλλο νησί.

Στη τελευταία φωτογραφία το αχνό μπλε στρογγυλό ufo στον ουρανό δεν είναι παρά σταγονίδιο από μικρό ίχνος υγρασίας στην περιοχή. Παρόμοια τέτοια σταγονίδια τα συναντάμε σε εικόνες με ομίχλη εφόσον και εκεί έχουμε φωτογραφίσει με φλας.

Όπως είδατε και διαβάσατε παραπάνω, δεν είναι όλα στον ουρανό ufo! Οπότε φίλοι μου δημοσιογράφοι, λίγο περισσότερη έρευνα και προσοχή…!