ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 12ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΟΥΛΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

VIMANAS, ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΔΙΣΚΩΝ.


Στο πέρασμα της ιστορίας έχουν υπάρξει πολλοί κοινοί μύθοι και θρύλοι για ιπτάμενες μηχανές και συσκευές, αλλά η πιο πλήρης και η πιο αρχαία ήταν αυτή των Βιμάνας (Vimanas), της αρχαίας Ινδίας. Τα Ινδικά κείμενα της Μαχαμπαράτα μιλούν για Θεούς που κινούνταν με τα ιπτάμενα ουράνια οχήματα Vimanas. Σύμφωνα με τον Ινδό ιστορικό Ramachandra και αρχαία κείμενα που αναφέρουν εναέρια οχήματα και ταξίδια, η μέθοδος προώθησης των Vimanas ήταν η τεχνική της αντι-βαρύτητας, που βασιζόταν σε ένα σύστημα φυγόκεντρης δύναμης αρκετά ισχυρής ώστε να αντιδρά στη βαρυτική έλξη. Τα αρχαία Ινδικά κείμενα αναφέρουν ότι με μια σειρά οδηγιών κάποιος μπορεί να δημιουργήσει ένα Vimana τόσο μεγάλο όσο οι κινητοί ναοί των θεών: ''Τέσσερα γερά δοχεία υδραργύρου πρέπει να χτιστούν στο εσωτερικό της κατασκευής και όταν αυτά θερμανθούν με ελεγχόμενη φωτιά από τα δοχεία του σιδήρου, το Vimana αναπτύσσει κεραυνοβόλο ισχύ. Με την ισχύ που έδινε ο υδράργυρος για την δημιουργία του στροβίλου, ένας άνθρωπος καθισμένος μέσα μπορούσε να ταξιδέψει μια μεγάλη απόσταση στον ουρανό με ένα καταπληκτικό τρόπο.'' Το αρχαίο κείμενο Rαmayana περιγράφει το Vimana σαν κυλινδρικό αεροσκάφος με διπλό κατάστρωμα, διακριτή είσοδο και τρούλο.
Οι Αρχαίοι Ινδοί έγραψαν ολόκληρα κείμενα οδηγιών για την λειτουργία των διαφόρων ειδών Vimana, και ιδιαίτερα για τέσσερα: Το Shakuna Vimana, το Sundara Vimana, το Rukma Vimana και το Tripura Vimana. Το αρχαίο κείμενο Vaimanika Sastra αναφέρεται σε 97 παρελθοντικές εργασίες  που τουλάχιστον 20 ασχολούνται με τους μηχανισμούς εναέριων μηχανών.
Η Ινδία πριν από 15.000 χρόνια ήταν γνωστή σαν αυτοκρατορία Rama. Ένας μεγάλος πλούτος γραπτών που ακόμα υπάρχει στην Ινδία πιστοποιεί τον εξαιρετικά ανεπτυγμένο πολιτισμό που λέγεται σ' αυτά ότι υπήρχε 26.000 χρόνια πριν. Τρομεροί πόλεμοι και επακόλουθες αλλαγές στην γη κατέστρεψαν αυτούς τους πολιτισμούς, αφήνοντας μόνο απομεινάρια.
Από που είχαν όμως οι αρχαίοι Ινδοί τη γνώση και την ικανότητα να κατασκευάζουν; Σίγουρα όχι με βάση την εμπειρική έρευνα, διότι οι τεχνολογικές συσκευές που απαιτούνται για κάτι τέτοιο, ανακαλύφθηκαν μόλις στις μέρες μας μετά από τεράστιες προσπάθειες και σίγουρα δεν τις διέθεταν κατά την εποχή εκείνη. Ήταν άραγε όπως αναφέρουν αντίγραφα ‘’θεϊκών’’ ιπτάμενων οχημάτων;