ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 11ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2018):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ, ΤΟ 1790.

Μια έκθεση της Γαλλικής Αστυνομίας του Alencon , από τις 12 Ιουνίου του 1790, αναφέρει ότι ορισμένοι αγρότες παρατήρησαν για αρκετή ώρα μια τεράστια φλεγόμενη σφαίρα πάνω από τα χωράφια τους!
Η σφαίρα, που έβγαζε ένα περίεργο ήχο σαν σφύριγμα, άρχισε να επιβραδύνει κάνοντας ημικυκλικές κινήσεις, και στη συνέχεια κατέβηκε σε πολύ χαμηλό ύψος στην κορυφή ενός λόφου, ξεριζώνοντας την βλάστηση στο διάβα της. Επίσης, οι χαμηλές πτήσεις της φλεγόμενης σφαίρας δημιούργησαν πυρκαγιά στη περιοχή, αλλά οι αγρότες κατάφεραν να την περιορίσουν μέχρι το σούρουπο. Τότε συνέβη κάτι απίστευτο!
Η σφαίρα συγκρούστηκε στο έδαφος, και καθώς πλησίαζαν οι αγρότες όλο περιέργεια, άνοιξε κάτι σαν πόρτα. Αμέσως φάνηκε ένα περίεργα ντυμένο πλάσμα που άρχισε να μουρμουρίζει κάτι ακαταλαβίστικο. Οι αγρότες έντρομοι άρχισαν να απομακρύνονται, πράγμα που τους έσωσε στη συνέχεια αφού ακολούθησε μια ξαφνική έκρηξη που διέλυσε την σφαίρα σε μικρά κομματάκια σκόνης μαζί με το παράξενο ον.
Οι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, όπως αναφέρει στο τέλος η έκθεση, ήταν δύο δήμαρχοι, ένας γιατρός, τρεις άλλοι από τις τοπικές αρχές και οι δεκάδες αγρότες που ήταν παρόντες.


Ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη έξι χρόνια μετά και στη Ρωσία, όταν ανακαλύφθηκε ένα τεράστιο μηχανικό σφαιρικό μάτι που προσγειώθηκε εκεί, σύμφωνα με την έρευνα του Ιταλού ερευνητή Alberto Fenoglio.