ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 12ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΟΥΛΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

DISCOURS DES TERRIBLES ET ESPOUVANTABLES SIGNES APPARUS SUR LA MER DE GENNES, 1608.

Στις 5 Αυγούστου του 1608, οι κάτοικοι της Νότιας Γαλλίας, από τη Μασσαλία έως τη Γένοβα, ήταν μάρτυρες τριών UFO, όπως αναφέρεται σε ένα παλαιό Γαλλικό κείμενο του 1615, με τίτλο «Discours des terribles et espouvantables Signes apparus sur la mer de Gennes», (Ομιλίες για τρομερά σημάδια που εμφανίστηκαν στη θάλασσα της Γένοβας).


Το κείμενο αναφέρει ότι στη πόλη της Νίκαιας, οι κάτοικοι είδαν τρία περίεργα φωτεινά σκάφη, τα οποία κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα προς τη ξηρά. Τα τρία άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα σταμάτησαν απέναντι από τα τείχη της πόλης, λίγα εκατοστά πάνω από την επιφάνεια του νερού και προκάλεσαν το βρασμό του. Αμέσως, πορτοκαλί ατμοί άρχισαν να βγαίνουν γύρο από τα παράξενα δισκοειδής σκάφη που σχεδόν τα έκρυψαν.
Αμέσως μετά και προς μεγάλη έκπληξη των μαρτύρων, δύο ανθρωποειδή όντα με μεγάλα κεφάλια και μεγάλα φωτεινά μάτια, ντυμένα με ένα κόκκινο κοστούμι που συνδεόταν με σωλήνες με το παράξενο σκάφος, ξεκίνησαν για μερικές ώρες παράξενες εργασίες (φαινόταν σαν να επισκεύαζαν τα σκάφη).
Μετά από δύο ώρες περίπου, τα τρία UFO εξαφανίστηκαν αστραπιαία και θορυβωδώς προς τα ανατολικά. (Το κείμενο δεν ανέφερε εάν αναχώρησαν υποθαλάσσια ή μέσω αέρος.)
Οι κάτοικοι της Νίκαιας ερμήνευσαν το περιστατικό σαν θεόσταλτο σημάδι και προσεύχονταν όλη τη νύχτα μέχρι το πρωί της 6ης Αυγούστου σε όλες τις εκκλησίες της πόλης.
Διαβάστε παρακάτω, ένα παλαιό ακριβές αντίγραφο του κειμένου στα Γαλλικά…