ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 12ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΟΥΛΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

--- SETI, ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ Η' ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ; ---

Στις 22 Απριλίου του 2011, περικοπές σε πολιτειακές και ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις, ανάγκασαν το κλείσιμο ενός από τα σημαντικότερα παρατηρητήρια επίγειων δορυφόρων του προγράμματος SETI (Search for Extra Terrestrial Intelligence), το οποίο χρησιμοποιούταν για εύρεση εξωγήινων σημάτων.
Το ΑΤΑ (Allan Telescope Array), με τα 42 πιάτα που σάρωναν το βαθύ διάστημα από το 2007, δεν ήταν μόνο ένα ισχυρό εργαλείο για την αναζήτηση εξωγήινης νοημοσύνης, αλλά και το κέντρο μελέτης όλων των διαγαλαξιακών ραδιοκυμάτων. Επίσης, είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για να βοηθήσει τη μελέτη των μελανών οπών, για να μελετήσει την δομή και την προέλευση του σύμπαντος, αλλά και για πολλά άλλα ανεξήγητα φαινόμενα.
Η κυβέρνηση της Καλιφόρνια, που πήρε τον έλεγχο του παρατηρητηρίου, δεν έχει τερματίσει ακόμα το πρόγραμμα, το οποίο κάτω από την επίβλεψή της, λειτουργεί για παρατηρήσεις «ειδικών» θεμάτων, με προσωπικό ασφαλείας. Η ενέργεια αύτη, έβαλε σε υποψίες πολλούς, που πιστεύουν ότι λύφθηκε πολύ πρόσφατα κάποιο είδος σήματος που η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να γίνει γνωστό. Φυσικά, χωρίς περαιτέρω πληροφορίες, δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε στερεά συμπεράσματα, αλλά η κίνηση αυτή, θέτει ερωτήματα, που δεν είναι εύκολο να απαντηθούν…