ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 12ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΟΥΛΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ UFO ΣΤΟ ΝΙΡΕΝΜΠΕΡΓΚ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, TO 1561.

Στις 4 Απριλίου 1561, όπως φαίνεται σε ένα αρχαίο ξυλόγλυπτο, στον ουρανό πάνω από το Νίρενμπεργκ της Γερμανίας, υπήρξε εμπλοκή μεταξύ ιπτάμενων αντικειμένων διαφόρων σχημάτων (κυλινδρικά, σφαιροειδή), μεγεθών και χρωμάτων, που πετούσαν με ασύλληπτες ταχύτητες. Κάποια μάλιστα από αυτά, κατέπεσαν και συνετρίβησαν.
«Ξεκίνησε την αυγή, καθώς δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, σταυροί, σφαίρες και σωλήνες πολέμησαν μεταξύ τους πάνω από την πόλη. Τελείωσε μια ώρα αργότερα, όταν βγήκαν στο φως του Ήλιου οι μεγάλες μαύρες λόγχες και όλα μαζί χάθηκαν σε ένα παχύ σύννεφο καπνού. Πολυάριθμοι άνδρες και γυναίκες είδαν μετά φόβου αυτό το φοβερό θέαμα, αυτή την φοβερή πανδαισία χρωμάτων στον ουρανό.»


Το γεγονός αυτό απεικονίστηκε αρχικά σε ένα διάσημο ξυλόγλυπτο του 16ου αιώνα από τον Hans Glaser και η ιστορία αναφέρθηκε για πρώτη φορά το 1958 στο βιβλίο: «Ένας Σύγχρονος Μύθος: Πράγματα που είδαμε στον ουρανό (Ein Moderner Mythus, Von Dingen: Die am himmel warden gesehen)».
Το ίδιο σχεδόν φαινόμενο παρατηρήθηκε ξανά 10 χρόνια αργότερα και καταγράφηκε στις 7 Αυγούστου του 1566 στον ουρανό της Βασιλείας στην Ελβετία.