ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 12ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΟΥΛΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΩΝ.

Τα αγρογλυφικά σχέδια (crop circles) εμφανίζονται πάνω από 40 χρόνια, ξεκινώντας σαν απλοί κύκλοι τη δεκαετία του ‘70, προσθέτοντας εικαστικούς σχεδιασμούς (εικονογράμματα) και περίπλοκα γεωμετρικά σχήματα από το 1980 ως τα τέλη του 1991, και δυαδικούς κώδικες από το 2001 έως και σήμερα.
Το φαινόμενο διατηρείται στη δημοσιότητα τόσα χρόνια, χάριν τις προσπάθειες και τις ασταμάτητες έρευνες που καταβάλουν από το 1975 διάσημοι ερευνητές αγρογλυφικών, όπως οι Michael Glickman, Gary King, Colin Andrews, Brett Parrott’s, Janet Ossebaard, Nick Nicholson, Peter Sorensen, Steve Alexander, Lucy Pringle και Olivier Morel.


Τα αγρογλυφικά αποτυπώματα ανακαλύπτονται μαζικά, από την άνοιξη έως το φθινόπωρο, σε χωράφια σε όλη τη Γη, με την Αγγλία, τις Ηνωμένες πολιτείες, την Ιταλία και την Ινδονησία να εμφανίζουν ετησίως τις περισσότερες καταγραφές. Επίσης, πολλές φορές έχουν παρατηρηθεί ‘’εξωγήινα’’ αποτυπώματα και σε διαφορετικές μορφολογίες εδάφους εκτός από αγρούς, όπως σε χιονισμένες πεδινές εκτάσεις, ερήμους αλλά και βραχώδεις περιοχές.
Αν και οι ερευνητές UFO υποστηρίζουν ότι τα αγρογλυφικά είναι ''εξωγήινα'' μηνύματα και προειδοποιήσεις, όπως και απλά αποτυπώματα ιπτάμενων δίσκων, υπάρχουν διάφοροι επιστήμονες και σκεπτικιστές που τα αναφέρουν ως ανθρώπινη τέχνη.


Ένας από τους πιο διάσημους ερευνητές αγρογλυφικών στην Αγγλία, ο Colin Andrews, παραδέχεται ότι το 80% των αγρογλυφικών είναι τεχνητά. Ωστόσο, αυτό δεν αντιπροσωπεύει το υπόλοιπο 20%, που έχουν βρεθεί να έχουν ανωμαλίες τις οποίες οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να αναπαράξουν.
Για το λόγο αυτό, η έρευνα συνεχίζεται! Οι κύκλοι συνεχίζουν να γοητεύουν τους ανθρώπους, και κάθε καλοκαίρι εκατοντάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο συρρέουν στις περιοχές, όπου τα αγρογλυφικά εντοπίζονται συχνότερα…