ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 12ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΟΥΛΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΣΤO ΠΡΙΝO ΤΡΙΚΑΛΩΝ, TO 2002.

Το Σάββατο 10 Αυγούστου του 2002, η εφημερίδα Guardian δημοσίευσε ένα άρθρο που ανέφερε ένα παράξενο κυκλικό αποτύπωμα γεμάτο με βαθιές τρύπες που έγινε στις 7 Αυγούστου του 2002, σε ένα χωράφι κοντά στο Πρίνο Τρικάλων, της Δημοτικής Ενότητας (πρώην Δήμος) Κόζιακα.
Τις επόμενες μέρες ακολούθησαν και άλλα άρθρα σε ελληνικές εφημερίδες, με τους δημοσιογράφους να φωτογραφίζουν τα αποτυπώματα. Εκτός των φωτογραφιών, η περιγραφή ενός γεωργού της περιοχής ήταν συγκλονιστική: «Ένα τεράστιο κυκλικό ιπτάμενο αντικείμενο αιωρήθηκε από τον ουρανό προς το χωράφι μου. Αμέσως μόλις το είδα, όρμισα στο καφενείο για να προειδοποιήσω τους φίλους μου. Όμως όταν επιστρέψαμε οι εξωγήινοι είχαν φύγει, αλλά η μηχανή τους είχε αφήσει αρκετές τρύπες στο χώμα, βαθιές μέχρι τα 20 εκατοστά, οι οποίες είχαν καταστρέψει τα φυτά μου.»


 Ένας άλλος αγρότης, ο οποίος ήταν στο διπλανό χωράφι κατά την διάρκεια του περιστατικού, είπε ότι είδε αρχικά φωτεινές λάμψεις ψηλά στον ουρανό και έπειτα το τεράστιο αντικείμενο να εμφανίζεται και να προσγειώνεται στο χωράφι. Σε κάποια άλλα δημοσιεύματα, αναφέρεται ότι το αντικείμενο είχε διάμετρο γύρω στα 10 μέτρα και επιπλέον ότι κάποια παιδιά από τα γειτονικά χωριά είδαν επίσης τις φωτεινές λάμψεις στον ουρανό, λίγο πριν τη προσγείωση.
Εκείνη την εποχή, πολυάριθμοι αγρότες από την περιφέρεια των Τρικάλων είχαν παραπονεθεί για αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα που αφήναν παράξενα σημάδια στα χωράφια τους. Μερικοί αγρότες απαίτησαν μέχρι και αποζημίωση. Όμως, οι αιτήσεις αυτές έπεσαν στο κενό καθώς οι ενάγοντες δεν μπόρεσαν να ονομάσουν ή να επισημάνουν τους μυστήριους καταστροφείς της σοδειάς τους.