ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 12ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΟΥΛΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

--- Ο ΒΥΘΟΣ ΤΗΣ ΒΑΛΤΙΚΗΣ ΚΡΥΒΕΙ ΜΙΑ ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ; ---

Η ομάδα του σουηδικού εξερευνητικού πλοίου Ocean Explorer αναζητά εδώ και πολλά χρόνια ναυάγια και θησαυρούς κρυμμένους στο βυθό της θάλασσας. Σε πρόσφατο ταξίδι τους όμως (στις 19 Ιουνίου του 2011), τους περίμενε μία έκπληξη, έξω από κάθε φαντασία!
Στο κόλπο της Βοθνίας στη Βαλτική Θάλασσα, κάπου μεταξύ Σουηδίας και Φιλανδίας, τα σόναρ του καραβιού, ηχοεντοπιστικά συστήματα που χαρτογραφούν το βυθό, εντόπισαν ένα περίεργο δισκοειδές αντικείμενο... διαμέτρου 18 μέτρων! Παρατηρώντας καλύτερα την χαρτογραφημένη εικόνα, είδαν ότι η βύθιση του αντικειμένου έγινε βίαια, αφού το άγνωστο σκάφος έχει αφήσει στην επιφάνεια του βυθού από την μετακίνηση του ίχνος... 300 μέτρων!


Ο επικεφαλής της εξερευνητικής ομάδας, Peter Lindberg, δήλωσε: "Βλέπεις πολλά περίεργα αντικείμενα σ' αυτή τη δουλειά, αλλά στα 18 χρόνια που ασχολούμαι επαγγελματικά δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα! Το σχήμα είναι εντελώς... ένας κύκλος!"
Φυσικά, τα σενάρια άρχισαν να δίνουν και να παίρνουν από τη στιγμή που η ομάδα δημοσιοποίησε τις εικόνες. Πολλοί μίλησαν για ufo που βυθίστηκε προσκρούοντας στο βυθό, ορισμένοι για αφύσικο γεωλογικό σχηματισμό και κάποιοι άλλοι για ένα παράξενο αρχαιολογικό εύρημα.


Η ανακάλυψη αυτή αμέσως προκάλεσε το ενδιαφέρον όλων των Μέσων Ενημέρωσης στη Σουηδία αλλά και τις υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες. Η είδηση έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες της χώρας, ενώ τα κανάλια μετέδιδαν για μέρες ρεπορτάζ από τις έρευνες στην θαλάσσια αυτή περιοχή.