ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 12ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΟΥΛΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

--- ΤΟ SETI ΞΑΝΑ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ! ---

Επανήλθε σε λειτουργία μετά από τετράμηνη διακοπή, λόγω έλλειψης των αναγκαίων κονδυλίων, η διάσημη διάταξη τηλεσκοπίων ΑΤΑ (Allen Telescope Array) του SETI.
Ο SETI (Search for Extra Terrestrial Intelligence) ανακοινώσε στις 22 Απριλίου του 2011, ότι έκλεινε αναγκαστικά μεγάλο τμήμα του προγράμματος, αφού διεκόπη η χρηματοδότησή μετά από απόφαση των ΗΠΑ για περικοπές σε πολιτειακές και ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις αλλά και λόγο αποχώρησης πολλών ιδιωτών χορηγών του. Όμως, η διάσημη διάταξη τηλεσκοπίων ΑΤΑ, η οποία λειτουργεί από το 2007 με επικεφαλής τον αστρονόμο Σεθ Σόστακ και είναι αφιερωμένη στην αναζήτηση εξωγήινων σημάτων, ξαναλειτουργεί χάρις τη βοήθεια περίπου 2.300 πιστών που έσπευσαν να καταθέσουν τον οβολό τους και συνέβαλαν για να συγκεντρωθεί το ποσό των 200.000 δολαρίων.
Χρήματα για την υποστήριξη του SETI δόθηκαν από πολλά μέρη του κόσμου, κυρίως μέσω διαδικτύου, όμως τα 200.000 δολάρια δεν επαρκούν για να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του προγράμματος επ’ άπειρον, αλλά μόνο μέχρι τα τέλη του 2011. Συνεπώς, αναζητείται ήδη η υποστήριξη πιο ισχυρών και μόνιμων χορηγών...