ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 10ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (IOYΛΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017):


Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

--- ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ACTA ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ---

Στις 11/2/2012, πραγματοποιήθηκαν συνολικά πάνω από 300 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και διαδηλώσεις κατά της ACTA (φίμωσης του διαδικτύου), σε 28 διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και σε τέσσερις χώρες της Αμερικής, αλλά και στην Αυστραλία. Τον μεγαλύτερο αριθμό διαδηλωτών συγκέντρωσε το Μόναχο με 16.000 περίπου διαδηλωτές. Στην υπόλοιπη Γερμανία, που ήταν η χώρα με την μεγαλύτερη συμμετοχή, στο Βερολίνο διαμαρτυρήθηκαν κατά της συμφωνίας περίπου 10.000 άνθρωποι, στο Αμβούργο 5.000, στο Ντόρτμουντ 4.000, στη Φρανκφούρτη 3.000 και άλλοι τόσοι στη Δρέσδη, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.
Σε 3.000 υπολογίζονται αυτοί που διαδήλωσαν στη Σόφια και στο Παρίσι, ενώ υπήρχαν χιλιάδες - κυρίως νέοι - διαδηλωτές σε συλλαλητήρια παρά το χιόνι και τις χαμηλές θερμοκρασίες σε πόλεις συμπεριλαμβανομένων των Βαρσοβία, Πράγα, Μπρατισλάβα, Βουκουρέστι, Βίλνιους, Βρυξέλλες και Δουβλίνο.
Στην Ελλάδα συνολικά συμμετείχαν περίπου 2500 πολίτες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, με την Θεσσαλονίκη να έχει την μεγαλύτερη συμμετοχή αφού στην Αθήνα η προσέλευση περιορίστηκε λόγο της 48ωρης απεργίας των Μέσων Μεταφοράς.
Σε μία παράλληλη εξέλιξη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευε στο Ίντερνετ μακροσκελές κείμενο για να αντικρούσει τις κατηγορίες που διατυπώνονται εναντίον της για έλλειψη διαφάνειας. Η συμφωνία ACTA θα τεθεί σε ισχύ μετά την επικύρωσή της από έξι υπογράφοντα κράτη. Κανένα δεν έχει επικυρώσει μέχρι στιγμής αφού δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υπογράψει αίτημα προς τους ευρωβουλευτές να την απορρίψουν. Το αίτημα θα το βρείτε στην ιστοσελίδα: https://secure.avaaz.org/en/eu_save_the_internet_spread/ .