ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 12ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΟΥΛΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

--- ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΖΩΗ ---

Σε εκδήλωση στο Ίδρυμα Ευγενίδου, με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά του βιβλίου του Τζέφρι Μπένετ «Πέρα από τα UFO» από τις εκδόσεις Liberal Books, Έλληνες επιστήμονες περιέγραψαν τις προϋποθέσεις εμφάνισης ζωής στο σύμπαν, καθώς και τις προοπτικές εύρεσης εξωγήινης ζωής βακτυριακού τύπου, αλλά και νοημόνων μορφών ζωής.
Για το θέμα μίλησαν ο διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύσης Σιμόπουλος, ο καθηγητής Φυσικής Διαστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών Ξενοφών Μουσάς και ο Χάρης Αναστόπουλος, λέκτορας Θεωρητικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ο οποίος υπήρξε και μεταφραστής του σχετικού βιβλίου.
Ο κ. Σιμόπουλος υπογράμμισε ότι το σύμπαν έχει τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες, κάθε γαλαξίας τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια άστρα και σχεδόν κάθε άστρο φαίνεται να περιβάλλεται από πλανήτες.
Έτσι, οι επιστήμονες τείνουν να πιστέψουν στην πιθανότητα ύπαρξης ζωής στο διάστημα, ίσως και νοημόνων όντων με υψηλό τεχνολογικό πολιτισμό, όμως οι αποστάσεις είναι μάλλον απαγορευτικές για μία επικοινωνία. Χωρίς να αποκλείουν όμως μια φυσική, η οποία να επιτρέπει το «δίπλωμα» του χωροχρόνου και να διευκολύνει τα διαστημικά ταξίδια!
Βέβαια, για το θέμα των ufo και την εξωγήινη επισκεψιμότητα ήταν αρκετά δύσπιστοι μιλώντας για μυθεύματα, αλλά η πίστη τους έστω για ύπαρξη ζωής εκτός Γης… είναι μια καλή αρχή...