ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 11ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2018):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

--- ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΕΞΩΓΗΙΝΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ & Α.Τ.Ι.Α. (UFO), Μέρος Γ’---

Ο Μάκης (Γεράσιμος) Ποδότας γεννήθηκε το 1949 στην Αθήνα. Είναι πολύ γνωστός ερευνητής στο χώρο των UFO, με πλούσια δράση, πολλές εμφανίσεις στην ελληνική τηλεόραση και ο "namegiver" του όρου ATIA (Aγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα), το οποίο είναι το Ελληνικό αντίστοιχο του UFO. Από πολύ νέος (15 ετών) ενδιαφερόταν για τα μυστικά του σύμπαντος και αφορμή ήταν μια εσωτερική παρόρμηση. Απέκτησε πτυχίο στην Ηλεκτρονική Μηχανική και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Τηλεπικοινωνίες. Το 1967 σχημάτισε, με τον Γιώργο Μπαλάνο και άλλους φίλους τους, την πρώτη παραφυσική ομάδα έρευνας και από τότε συνεργάστηκε με σχεδόν κάθε ομάδα έρευνας που σχηματίστηκε στην Ελλάδα. Το 1984, ως ιδρυτικό μέλος της ΣΕΣΕΠ και με μια σειρά από συνεχιζόμενες διαλέξεις και ραδιοφωνικές εκπομπές στη δεκαετία του '80, γίνετε ο πρώτος άνθρωπος στη χώρα μας που "τόλμησε" να μιλήσει στο κοινό για θέματα που δεν ακούγονταν ποτέ πριν… όπως τα UFO, οι εξωγήινοι επισκέπτες, οι απαγωγές, οι άλλες διαστάσεις, οι contactees κ.τλ. Με αυτό τον τρόπο δημιούργησε σιγά-σιγά την κατανόηση και τη γνώση, ώστε οι συμπολίτες μας να καταλάβουν και να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους. Έτσι κατάφερε να εξετάσει εκατοντάδες περιπτώσεις, αυτόπτες μάρτυρες και contactees στην ελληνική επικράτεια. Το πρώτο του βιβλίο ήρθε το 2000 με τίτλο «UFO: Φάκελος Ελλάδα» και συνάντησε μεγάλη επιτυχία, αφού ήταν αναγκαίο στην ελληνική βιβλιογραφία, καθώς είναι το μόνο εγχειρίδιο για το φαινόμενο των UFO, αλλά και μια πλήρη συλλογή καταγραφών στη σύγχρονη Ελλάδα. Το 2002, ήταν συντονιστής του 1ου και μοναδικού ελληνικού UFO Συμποσίου που πραγματοποιήθηκε έως σήμερα.
Ο Γιώργος Τσούκαλος είναι ο πιο γνωστός Έλληνας ερευνητής εξωγήινης επισκεψιμότητας παγκοσμίως και ο Νο.1 Έλληνας ερευνητής των ημερών μας. Απέκτησε την αναγνωσιμότητα του μέσα από τη σειρά ντοκιμαντέρ Ancient Aliens, που κάνει πάταγο παγκοσμίως. Επίσης, έχει εμφανιστεί στο The History Channel, το Travel Channel, το National Geographic Channel, το Sci-Fi Channel, το Coast to Coast AM, και πολλά άλλα διεθνή τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα. Σαν σύγχρονος Indiana Jones (αφού έχει ταξιδέψει σε 54 χώρες... και βάλε), προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο που ο κόσμος σκέφτεται για την αρχαία εξωγήινη θεωρία. Για πάνω από 10 χρόνια, είναι ο διευθυντής του κέντρου AASRA (Archaeology, Astronautics and SETI Research Association) του Erich Von Daniken, έναν διεθνή οργανισμό αφιερωμένο στην έρευνα σχετικά με το εάν οι εξωγήινοι επισκέφτηκαν τον πλανήτη μας στην αρχαιότητα. Είναι επίσης ο εκδότης του Legendary Times Magazine, του μόνου περιοδικού στον κόσμο που ασχολείται με τους αρχαίους αστροναύτες.
O Χάρης Κουτσιαύτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978, σπούδασε Ειδικός Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου, Ηλεκτρονικός Εγκαταστάσεων και Αυτοματισμού, καθώς και Τεχνικός Οικιακών Υπολογιστικών Συστημάτων. Με τα UFO άρχισε να ασχολείται από την ηλικία των 10 ετών, συλλέγοντας αποκόμματα εφημερίδων και περιοδικών που αφορούσαν τέτοιου είδους συμβάντα. Έπειτα από μία «παράξενη» θέαση που κατέγραψε το 2009, δημιούργησε τη διαδικτυακή σελίδα της ομάδας UFOs & ALIENS TRUTH (Greek community) και έκτοτε ασχολείται τακτικά με τις εμφανίσεις UFO. Περιστασιακά γράφει στα μεγαλύτερα περιοδικά μυστηρίου της χώρας μας (Mystery, Φαινόμενα, Τρίτο Μάτι), έχει συνεργαστεί με αρκετές ιστοσελίδες του μεταφυσικού, έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές, είναι αρθρογράφος του διεθνή οργανισμού UFO-Hunters.com, από το 2012 υπογράφει με μία ομάδα νέων ερευνητών το μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα δωρεάν ηλεκτρονικό περιοδικό eT, ενώ εκατοντάδες άρθρα του για το φαινόμενο των UFO, αναδημοσιεύονται συνεχώς και κυκλοφορούν παντού στο διαδίκτυο. Συγκαταλέγεται στους πιο σύγχρονους Έλληνες ερευνητές εξωγήινης επισκεψιμότητας. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Ο Αθανάσιος Πουρναρόπουλος συνταξιούχος πλέον της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Κερκύρας και του Ελληνικού, γεννήθηκε στην Πρέβεζα, με καταγωγή από το Ζαγόρι της Ηπείρου. Είναι ηλεκτρονικός μηχανικός, συγγραφέας, λάτρης των ufo από τότε που είχε μια προσωπική εμπειρία με μία ιπτάμενη φωτεινή σφαίρα, ερευνητής της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, αλλά και της αφανούς ουσίας της πραγματικότητας και των κβαντικών συνιστωσών της, και επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Αστροναυτικής Εταιρείας. Ο κ. Πουρναρόπουλος, πιστεύει ότι υπάρχουν έννοιες που ακόμη δεν έχουν επαρκώς συνειδητοποιηθεί από μας (όπως ο Χρόνος που πρόκειται για μια εξαρτημένη έννοια χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη τις παραμέτρους από τις οποίες εξαρτάται). Μεγάλο σύγχρονο ενδιαφέρον παρουσιάζει το βιβλίο του «Ολύμπιοι Έλληνες – Εχέτλαιος», καθώς καταρρίπτει την έννοια του γήινου υπερπολιτισμού τα αρχαία χρόνια και αποδεικνύει μέσα από Ελληνικά αρχαία κείμενα ότι οι εξωγήινοι δημιουργοί αυτού του πολιτισμού επέστρεψαν στο διάστημα από το οποίον είχαν έλθει.
Ο Παναγιώτης Παππάς είναι φυσικός, ηλεκτρονικός, επιστήμονας, καθηγητής στα Τ.Ε.Ι Πειραιά και ερευνητής. Έχει εκλεγεί επίσης ακαδημαϊκός της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. Επίσης είναι απόφοιτος του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1971, έχοντας αποκτήσει επαγγελματική γνώση των περισσοτέρων κλάδων των Ανωτέρων Μαθηματικών. Αφού υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία, και έχοντας λάβει κρατική υποτροφία, συνέχισε μεταπτυχιακές μελέτες που οδήγησαν στη λήψη Διδακτορικού τίτλου, και ασχολήθηκε με την έρευνα στην Θεωρητική και Μαθηματική Φυσική στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, στα ακόλουθα κολέγια: Imperial College, Queen Elizabeth College και Queen Mary College. Οι κύριες μελέτες και έρευνες σε αυτά ήταν: η Δομή του Χωρόχρονου, Θεωρίες Βαρύτητας, Γενική και Ειδική Θεωρία της Σχετικότητας, τα αιθερικά πεδία και η Μορφογένεση. Ασχολήθηκε έντονα με τα ιερογλυφικά του ιπτάμενου δίσκου του Ρόσγουελ, που όπως διέκρινε ο ίδιος, ανέγραφαν την Ελληνική λέξη «Ελευθερία» και με την εκπομπή παλμικών σημάτων στο διάστημα που αποκρύπτει o οργανισμός για την εύρεση εξωγήινης ζωής, SETI.
Άλλοι μελετητές που ερευνούν περιστασιακά ή μη την εξωγήινη επισκεψιμότητα στον πλανήτη μας και παρουσίασαν έρευνες στο πλαίσιο της ουφολογίας στη χώρα μας, είναι: Ο Μηνάς Παπαγεωργίου (γεννηθείς το 1983) ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος επικοινωνίας της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού, που οι ‘’εξωγήινες’’ αναζητήσεις του ξεκινούν από την ηλικία των 10 ετών, μέσω της μελέτης βιβλίων αστρονομίας, τα οποία του γέννησαν ερωτήματα σχετικά με την ύπαρξη ζωής σε άλλους πλανήτες. Ο Γεώργιος Πάλμος, ερευνητής αυτοφερόμενος ως ο εκπρόσωπος των Έψιλον και αρχηγός αποστολών του Ινστιτούτου Αρχαιολογικών και Επιστημονικών Ερευνών ASANA, που συμμετείχε σε αποκαλύψεις για τα UFO μέσα από τις εκπομπές Αθέατος Κόσμος, Εξωγήινες αϋπνίες και το περιοδικό Τρίτο Μάτι. Ο Νικόλαος Χαρακάκος, καθηγητής Θεολογίας, Φιλοσοφίας και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών που συμμετείχε στις Εξωγήινες αϋπνίες το Χειμώνα του 2003. Ο Λευτέρης Σαραγάς, ηλεκτρονικός στο ινστιτούτο πυρηνικής φυσικής του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος και ερευνητής - μελετητής Α.Ι.Τ. που παρουσίασε την έρευνα του ‘’Διαχωρισμός Εξωγήινων και UFO’’ στις "Πύλες Του Ανεξήγητου", του Κώστα Χαρδαβέλλα. Ο Γεώργιος Λευκοφρύδης, δικηγόρος, μέλος της ομάδας «Κατράκη» (αποτελούμενη από σπουδαίους φυσικούς και πυρηνικούς επιστήμονες) και μελετητής της ‘’εξωγήινης’’ προέλευσης του Αριστοτέλη που το 1976 μαζί με τον Γκιόλβα αποκωδικοποίησαν αποσπάσματα από το σύγγραμμα «Όργανον» προσπαθώντας να αποδείξουν ότι οι Έλληνες προέρχονται από τα άστρα. Ο Πάνος Κορομηλάς, μουσικός και ερασιτέχνης ερευνητής ΑΤΙΑ που μέσα από την προσωπική του εμπειρία το 1995 και την εμπειρία του παππού του Ηλία Κορομηλά το 1956 κατάφερε να αφυπνίσει το φαινόμενο την δεκαετία του ’90. Ο Δημήτρης Χατζόπουλος, ερευνητής ufo από την Θεσσαλονίκη, μέλος του ΣΕΔ(σύνδεσμος επενδυτών και διαδικτύου), που έχει συγκεντρώσει στην πολύ ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα του hyper.net μια λίστα με 100 εργασίες και μονογραφίες, 64 διδακτορικά σχετικά με τα ΑΤΙΑ από το 1950 και εύχρηστους συνδέσμους σε έγγραφα διαθέσιμα στο διαδίκτυο (στα Αγγλικά). Και ο Νίκος Αποστολόπουλος με την ομάδα Ερ.ε.ν.ζω. (Έρευνα Εξωγήινης Νοήμονος Ζωής) που από τα τέλη του 2011 δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για τα UFO, ενημερώνοντας κάθε μήνα την διαδικτυακή σελίδα της ομάδας με τις σημαντικότερες εμφανίσεις παράξενων ιπτάμενων σκαφών και διάφορες μελέτες εξωγήινων ενδείξεων στον πλανήτη μας.