ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 12ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΟΥΛΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

--- ΣΥΝΤΡΙΒΗ UFO ΣΤΗ ΣΙΒΗΡΙΑ; ---

Στις 13 Απριλίου του 2012, το ρωσικό κανάλι «Vesti» προέβαλε στο βραδινό του δελτίο ένα αχνό στιγμιότυπο ενός μυστηριώδους αντικειμένου να πέφτει προκαλώντας μια τεράστια έκρηξη δεκαπέντε χιλιόμετρα από το χωριό Βίτιμσκι, στο Ιρκούτσκ. Από την επόμενη κιόλας ημέρα μια ερευνητική ομάδα από Ρώσους ειδικούς ξεκίνησε για την περιοχή ώστε να βρει τα συντρίμμια του περίεργου αντικειμένου.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μια εντυπωσιακή λάμψη σκέπασε τον ουρανό και στη συνέχεια ένα επίσης λαμπερό αντικείμενο εμφανίστηκε κάνοντας ένα μεταλλικό θόρυβο. Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα χάθηκε στον ορίζοντα μέσα σε μια έκρηξη.
Πάντως το αντικείμενο μπορεί να είναι είτε ένα μέρος ενός μεγάλου μετεωρίτη ή συντρίμμια κάποιου δορυφόρου ή ακόμα και ένα κομμάτι από την αποτυχημένη πρόσφατη εκτόξευση πυραύλων της Βόρειας Κορέας.
Ο διευθυντής του αστεροσκοπείου στο Ιρκούτσκ, ωστόσο, διευκρίνισε ότι οι έρευνες δεν θα βγάλουν αποτελέσματα αν ήταν ένας μετεωρίτης γιατί συνήθως αυτοί εκρήγνυνται στην ατμόσφαιρα και επιμερίζονται σε πολύ μικρά κομμάτια κατά την πτώση.
Μόλις ένα μήνα πριν, ένα περίεργο κυλινδρικό μεταλλικό αντικείμενο προσγειώθηκε στη Σιβηρία και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί από τις αρμόδιες ρωσικές υπηρεσίες τι ακριβώς ήταν.