ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 12ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΟΥΛΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

--- ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΒΑΛΤΙΚΗΣ. (UPDATE 28/6/2012) ---

Ενώ όλα έδειχναν ότι τελικά ήταν ένας περίεργος βράχος... όλα άλλαξαν ξαφνικά, για τo πιθανό UFO στο πυθμένα της Βαλτικής, μετά τις τελευταίες ανακαλύψεις της ερευνητικής ομάδας Ocean-X.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη DailyMail, οι δύτες που εξερευνούν το άγνωστο αντικείμενο λένε πως ο εξοπλισμός τους τίθεται εκτός λειτουργίας μόλις πλησιάσουν στα 200 μέτρα, επιτείνοντας ακόμα περισσότερο το μυστήριο που καλύπτει το άγνωστο αντικείμενο. «Κάθε τι ηλεκτρικό παύει να δουλεύει όταν πλησιάζουμε, όπως το δορυφορικό μας τηλέφωνο και ορισμένες κάμερες», δήλωσε ο δύτης Stefan Hogerborn. «Μόλις απομακρυνόμασταν ξαναλειτουργούσαν, μόλις το ξαναπροσεγγίζαμε έσβηναν!»
«Είμαι πεπεισμένος πως βρήκαμε κάτι εντελώς μοναδικό», δήλωσε ο επίσης δύτης Dennis Åsberg.
«Έχουμε ζήσει πράγματα που πραγματικά δεν φανταζόμουν και είμαι ο μεγαλύτερος σκεπτικιστής της ομάδας σχετικά με τις θεωρίες αυτές», είπε ο δύτης Peter Lindberg.
Σύμφωνα με τη σουηδική ιστοσελίδα Aftonbladet news, η ομάδα έχει ήδη αρχίσει να ανησυχεί μήπως κάποιος επιχειρήσει να ανασύρει το αντικείμενο, αφού Ρώσοι επιχειρούν «στρατιωτικές ασκήσεις" αρκετά κοντά, πολεμικά πλοία της Σουηδίας και της Φινλανδίας έχουν σπεύσει στη περιοχή, ενώ ένα πέρασμα έκανε και μία φρεγάτα του αμερικανικού Ναυτικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Open Mind, η ομάδα φέρεται να υποστηρίζεται από ένα "μυστικό χορηγό", που έθεσε ως στόχο να ξαναερευνηθεί το αντικείμενο μια τελευταία φορά (χρηματοδοτώντας μια δεύτερη 10ήμερη αποστολή σε λίγες βδομάδες), ελπίζοντας να καθοριστεί η πραγματική του ταυτότητα.
Κάποιοι ειδικοί στα υποβρύχια οχήματα δεν αποκλείουν να πρόκειται για stealth υποβρύχιο των ΗΠΑ ή της Ρωσίας, το οποίο απωλέστηκε κατά την διάρκεια δοκιμών, αλλά πιθανό είναι επίσης να πρόκειται και για έναν μετεωρίτη, ή ένα ηφαίστειο, ή μια μυστική κρύπτη που κατασκευάστηκε και τοποθετήθηκε εκεί την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.
Η τελευταία εκδοχή συζητήθηκε έντονα μετά την ανακάλυψη μιας παράξενης τρύπας 25 cm στην κορυφή του αντικειμένου... σαν λαβή.
Αναλυτικότερες πληροφορίες στη επίσημη ιστοσελίδα της Ocean-X : http://www.oceanexplorer.se/