ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 12ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΟΥΛΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

--- ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΒΑΛΤΙΚΗ, ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ! (UPDATED: 13/7/2012) ---

Στις 9 Ιουλίου, η OceanXTeam αναχώρησε για τη δεύτερη αποστολή στη Βαλτική, ευελπιστώντας να λύσει το μυστήριο σχετικά με το άγνωστο αντικείμενο στο βυθό της.
Πριν την αναχώρηση ο Dennis Åsberg μιλώντας στη σουηδική εφημερίδα Aftonbladet, αποκάλυψε μερικά ακόμα μυστικά, λέγοντας: ‘’Δεν είναι ένα σιλό πυραύλων και δεν είναι ένα υποβρύχιο. Γνωρίζουμε ήδη ότι το αντικείμενο που έχουμε βρει είναι κάτι το μοναδικό. Αυτό που θέλουμε τώρα είναι να ληφθεί ένα δείγμα του ίδιου του αντικειμένου για ανάλυση ώστε να σας αποκαλύψουμε με σαφήνεια τι είναι αυτό που κρύβεται εκεί κάτω. Υπομονή μέχρι τις 21 Ιουλίου που έχουμε προγραμματίσει να επιστρέψουμε.’’
Αν και η ομάδα πριν την αναχώρησή της είχε προετοιμαστεί κατάλληλα αυτή τη φορά, στις 13 Ιουλίου επέστρεψε προσωρινά στην ξηρά για ανεφοδιασμό και για να διορθώσει κάποια τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν. Το κλίμα ήταν καλό, παρά τα τεχνικά ζητήματα και η ομάδα είναι έτοιμη να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν και εφόσον όλα έχουν ρυθμιστεί. Ίσως και αυθημερόν, όπως γράφουν στα τελευταία νέα τους.