ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 12ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΟΥΛΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

--- SMARTPHONE APPS ΓΙΑ... ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ UFO! ---

Το καλοκαίρι έφτασε και όλοι θα αποχωριστούμε τον σταθερό υπολογιστή μας, την οικιακή διαδικτυακή σύνδεση μας και τον ψηφιακό κόσμο της ενημέρωσης... ανταλλάσσοντάς τα με παραλίες, βουνά, νησιά, χωρία και γραφικά τοπία. Ευτυχώς το smartpfone, ο μόνος τεχνολογικός σύντροφος στις καλοκαιρινές διακοπές, φέτος με το ανεπτυγμένο free-wifi αλλά και τις προσφορές internet των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, είναι μια ανάσα εναλλακτικής επιβίωσης στον πανέμορφο γήινο προτόγoνο κόσμο που ονομάζουμε εξοχή! Αλλά τι να το κάνεις κι αυτό, αν δεν έχει τα σωστά apps για ερευνητές ufo και ufo-believers!
Έτσι αυτό το καλοκαίρι, πήραμε την πρωτοβουλία να σας προτείνουμε πολλά δωρεάν καλούδια από το PlayStore της Google, που χρειάζεται να ''φορτώσει'' ένας καλός ερευνητής στο smartphone του, εξoπλίζοντας το κατάλληλα για έλεγχο πιθανών ufo παρατηρήσεων.
Οπότε ανοίξτε το ''PlayStore'' (πρώην Android market) και γράψτε στο search:
1. Ufo (Infomedia BH). Για το πιο απίθανο animation wallpapper με UFO θεματολογία. Γιατί το κινητό ενός ερευνητή πρέπει να έχει και τη σωστή εμφάνιση!
2. Sky Map (Sky Map Devs). Για τον πιο πλήρη αστρικό χάρτη που θα σας καθορίσει αν αυτό που βλέπετε είναι αστέρι ή όχι, εντοπίζοντας τον ουρανό μπροστά σας!
 3. Meteor Shower Calendar (ccw). Για να γνωρίζετε πότε θα γίνει η επόμενη βροχή μετεωριτών και πότε θα κορυφωθεί, ώστε να μην νομίσετε ότι μας επιτίθονται!!!

4. Asteroid Tracker (David Greenfield). Ένα app που θα σας ενημερώνει για τους μετεωρίτες που περνούν δίπλα από τη Γη και θα σας βοηθήσει να καθορίσετε αν αυτό το φωτεινό αντικείμενο που είδατε ήταν φλεγόμενος αστεροειδής που ελκύθηκε από την ατμόσφαιρα της Γης ή UFO.
5. Satellite AR (Analytical Graphics, Inc.). Στρέψτε το κινητό σας στον ουρανό και δείτε που ακριβώς βρίσκονται οι δορυφόροι! Αν το αργά κινούμενο φώς που βλέπετε δεν είναι δορυφόρος... μάλλον είναι UFO.
6. Images of the Sun from SOHO (SilentLexx). Ένα app για να βλέπετε τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες του SOHO, να επιβεβαιώνετε ειδήσεις θεάσεων διαστημόπλοιων γύρο από τον Ήλιο ή να είστε εσείς ο επόμενος τυχερός που θα εντοπίσει πρώτος το επόμενο παράξενο αντικείμενο.

7. UFO Radar Scanner (FrontApps). Μια ''αληθοφανή'' εφαρμογή ραντάρ που ανιχνεύει με τη χρήση διαφόρων μαγνητικών αισθητήρων του κινητού σας τηλεφώνου, τα UFO που δεν φαίνονται με γυμνά μάτια... ή έτσι θα πιστέψουν οι φίλοι σας! (Προτείνεται για λόγους διασκέδασης.)
8. EMF Meter (SuperPhunLabs). Για να εντοπίζετε εάν υπάρχουν μαγνητικά πεδία γύρο σας! Η εφαρμογή δεν είναι για διασκέδαση αφού χρησιμοποιώντας τον ενσωματωμένο μαγνητικό αισθητήρα του κινητού σας τηλεφώνου μπορεί να εντοπίσει τριάξονα μαγνητικά κύματα, όπως οι ειδικοί μετρητές EMF που κοστίζουν αρκετές εκατοντάδες ευρώ.
9. Metal Detector (Smart Tools co.). Μια εφαρμογή που ανιχνεύει την ύπαρξη μεταλλικών αντικειμένων στο έδαφος (ή στον αέρα και δεν φαίνονται, όπως αόρατοι ιπτάμενοι δίσκοι).


10. Sound Meter (Smart Tools co.). Μια εφαρμογή που μετρά τον θόρυβο με φοβερή ακρίβεια.
11. Vibration Meter (Smart Tools co.). Μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του τηλεφώνου σας για τη μέτρηση δονήσεων εδάφους στη κλίμακα Mercalli.
12. Tiny Flashlight + LED (Nikolay Ananiev). Μία εφαρμογή που μετατρέπει το φλάς του κινητού σας σε φακό, την οθόνη σε προειδοποιητικό φανάρι και λέξεις σε φωτεινά σήματα μορς. Γενικά χρήσιμο.

Καλά τα apps, αλλά μη ξεχάσετε να παρακολουθείτε και τη δικτυακή πύλη GPAUFON www.gpaufon.blogspot.com , η οποία είναι απίστευτα ελαφριά για κινητές συσκευές, παρουσιάζει όλα τα πρώτα θέματα των Ελληνικών UFO ιστοσελίδων και περιέχει ένα διεθνή gadget παραφυσικού καιρού (που δείχνει ζωντανά την ποσότητα ηλιακής ακτινοβολίας στη Γή και τις αναταράξεις του γεωμαγνητικού πεδίου, δηλαδή δύο σημαντικές ενδείξεις για πιθανές εμφανίσεις UFO ή άλλων παράξενων φαινομένων.). (Έρευνα: Harris Koutsiaftis). Καλό καλοκαίρι.