ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 12ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΟΥΛΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

--- ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ, 24/9/2012. ---

Πληθαίνουν οι αναφορές κατοίκων του Αιγίου για την εμφάνιση μιας μυστηριώδους, πύρινης σφαιρικής «μπάλας», που κινείται στον ουρανό για πολλές ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας, ακολουθώντας ακανόνιστες τροχιές!
Και το βράδυ της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου υπήρξαν πολλές αντίστοιχες αναφορές. Ο Βασίλης Δ, κάτοικος Αιγίου, περιγράφει: ''Στις 22:00 βρισκόμουν στο κέντρο του Αιγίου, όταν την προσοχή μου προσέλκυσε μια λάμψη, που έμοιαζε με φωτιά στον ουρανό. Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι πρόκειται για κάποια φωτιά από τον ορεινό όγκο στα βόρεια της πόλης προς τη Ρούμελη, όμως βρισκόταν σε μεγάλο ύψος για να ισχύει αυτό. Βεβαιώθηκα όταν διαπίστωσα ότι μετακινείται σε διάφορα σημεία του ουρανού. Ήμουν με το μηχανάκι μου και όταν βρέθηκα επί της οδού Ρήγα Φεραίου το είδα από πολύ κοντά, να έχει αλλάξει ύψος και θα το περιέγραφα σαν κάτι σφαιρικό με φλόγες φωτιάς γύρω του. Τότε, καθώς στεκόμουν στην άκρη του δρόμου, ένα περιπολικό της αστυνομίας σταμάτησε δίπλα μου για έναν τυπικό έλεγχο. Τους το έδειξα και οι αστυνομικοί αναρωτήθηκαν με τη σειρά τους για το περίεργο αυτό ουράνιο αντικείμενο, χωρίς να μπορούν να δώσουν κάποια εξήγηση. Αυτό τότε ανέπτυξε ταχύτητα και πέταξε σχεδόν πάνω από το σημείο στο οποίο βρισκόμασταν''.
Στην ερώτηση της ιστοσελίδας «Μαντάτα», μήπως πρόκειται για αεροπλάνο, ο κ.Βασίλης ήταν κατηγορηματικός: «Το σχήμα του, το χρώμα του, η κίνηση του, δεν είχαν καμία σχέση με αεροπλάνο».
Επιστρέφοντας στο σπίτι του, συνέχισε να το παρατηρεί μαζί με τον πατέρα και τη μητέρα του, ο πρώτος μάλιστα χρησιμοποίησε και κιάλια, μη μπορώντας να δώσει κι αυτός κάποια εξήγηση. Το αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο παρέμεινε για αρκετή ώρα πάνω από το ύψος της Εθνικής Οδού Πατρών-Κορίνθου, παίρνοντας αργά και σταδιακά ύψος στον ουρανό μέχρι που εξαφανίστηκε.
Αρκετοί ήταν οι κάτοικοι του Αιγίου που το παρατήρησαν και κάλεσαν την αστυνομία, η οποία τόνισε ότι στην επιτόπια έρευνα της δεν κατέγραψε κάτι το περίεργο, όπως ανέφερε αστυνομικός από το ΑΤ Αιγίου. Όμως λίγες μέρες αργότερα, μία φωτογραφία ενός κατοίκου της περιοχής ήταν αρκετή -αν και χαμηλής ευκρίνειας- να επιβεβαιώσει ότι τα λεγόμενα των δεκάδων μαρτύρων δεν προέρχονταν παρανοήσεις ενός περαστικού μετέωρου ή μιας εποχικής εμφάνισης ενός φωτεινού αστεριού.