ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 11ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2018):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

--- ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ UFO, 18/8 ΕΩΣ 9/9/2012. ---

Πολλές και διάφορες οι αναφορές άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων στον Ελλαδικό χώρο, για ακόμα μία φορά, αποδεικνύοντας ότι η αύξηση των σοβαρών Ελληνικών ιστότοπων που ασχολούνται με τα UFO επανέφερε σε μεγάλο βαθμό το ενδιαφέρον του κόσμου για τo φαινόμενο.
Αν και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου ήταν αρκετά ‘’ήσυχο’’, στις 18 του μήνα ο μάρτυρας Άγγελος, ανέφερε στην ιστοσελίδα ufo & aliens truth (Greek community) μερικά παράξενα φώτα που εμφανίστηκαν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της προηγούμενης μέρας. Μάλιστα κατάφερε να τα απαθανατίσει και σε ένα βίντεο! Όμως η απόσταση, το βαθύ σκοτάδι και η μικρή σε διάρκεια καταγραφή δεν βοήθησε στην ταυτοποίηση των αντικειμένων.
Στις 31 Αυγούστου, ο κ.Διονύσης ανέφερε στο facebook group της ιστοσελίδας ufo & aliens truth (Greek community), και αυτός με την σειρά του ένα παράξενο αντικείμενο στον ουρανό, που εντόπισε και φωτογράφησε το απόγευμα γύρο στις 19:15 στην περιοχή Kallas Beach του Κορινθιακού κόλπου. Συγκεκριμένα δήλωσε: ''Ήμουν με τα παιδιά μου για μπάνιο, όταν ξαφνικά πάνω από την θάλασσα διακρίναμε ένα αντικείμενο που γυάλιζε από τον ήλιο. Το αντικείμενο ήταν ακίνητο, αθόρυβο, ενώ μετά από μερικά δευτερόλεπτα εμφανίστηκε και ένα δεύτερο. Αμέσως έτρεξα να πάρω το κινητό μου (είναι σπάνιες η στιγμές που δεν το είχα δίπλα μου), αλλά μέχρι να γυρίσω τα αντικείμενα είχαν εξαφανιστεί. Έτσι αποφάσισα να τραβήξω το σημείο που βρισκόταν αυτό που είδαμε εμείς, αλλά και 7-10 άτομα που ήταν στην παραλία εκείνη την ώρα. Πάντως, δεν ήταν αεροπλάνο η αερόστατο, σίγουρα!''
Αμέσως μετά την δημοσίευση του κ.Διονύση, το ΑΤΙΑ επιβεβαιώθηκε από ακόμα έναν μάρτυρα, τον κ.Ιωάννη, που συμπλήρωσε την αναφορά δηλώνοντας την κατεύθυνση του: ''...το είδα κι εγώ εκείνη την ώρα να κινείται προς Βραχάτι.''
Την 1η Σεπτεμβρίου, ο κ. Φανούρης Φραγκιάς δήλωσε στην ιστοσελίδα EΡ.Ε.Ν.Ζω, ότι καθώς φωτογράφιζε το ηλιοβασίλεμα από το νησί της Κεφαλονιάς, εντόπισε μια εμφανή λάμψη μπροστά από τον Ήλιο. Σύμφωνα με την ομάδα η ανάλυση της φωτογραφίας έδειξε δυο ισομεγέθη αντικείμενα με οβάλ σχήμα, που στην κάτω πλευρά είχαν μια λάμψη εξαιτίας του Ήλιου ενώ στη πάνω πλευρά μια σκιά (όπως και θα έπρεπε), κάτι που σημαίνει ότι δεν υπήρξε ελάττωμα ή λερωμένος φακός. Άλλα ούτε και λάμψη, αφού η φωτογραφία ήταν αποτέλεσμα συνεχόμενων λήψεων και στις υπόλοιπες φωτογραφίες δεν εμφανιζόταν κάτι.
Την ίδια ημέρα, είχαμε ακόμα μια καταγραφή ΑΤΙΑ, αυτή τη φορά στην ιστοσελίδα ufo & aliens truth (Greek community), από δύο διαφορετικούς αυτόπτες μάρτυρες που δήλωναν 2 φωτεινά κίτρινα αντικείμενα αρχικά ακίνητα και μετά σε άνοδο, πάνω από ένα λόφο στην Εγνατία οδό, περίπου 1.5χλμ νοτιοδυτικά της Βεργίνας. Αυτό που παραξένεψε τον έναν μάρτυρα δεν ήταν μόνο το χρώμα αλλά και ότι εμφανίστηκαν... εξαφανίστηκαν μετά από ένα λεπτό... και ξαναεμφανίστηκαν μετά από λίγο, για λίγα λεπτά ακόμα. Τα δύο αντικείμενα πρέπει να κατευθύνονταν λίγο έξω από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, καθώς εκεί στις 21:45 το βράδυ, ακόμα ένας μάρτυρας με τη γυναίκα του, εντόπισαν γύρω στα 30 ΑΤΙΑ σε σχηματισμό ανά δύο, με πορεία από την Επανομή προς το Θερμαϊκό κόλπο.
Από τις 4εις έως τις 9 Σεπτεμβρίου, αναφέρθηκαν και άλλες μαζικές αναφορές, αυτή τη φορά από την Αθήνα, για ένα παράξενο ΑΤΙΑ που εμφανιζόταν εκείνες τις μέρες πάνω από τον Υμηττό. Ο Χρήστος, η Ελένη, η Χριστίνα, ο Γιάννης και ο ''ninja'', μας ειδοποιούσαν για ένα ιπτάμενο αντικείμενο που άλλαζε χρώματα (λευκό, κόκκινο, μπλε ή πράσινο), εμφανιζόταν κάθε βράδυ κατά διαστήματα από τις 19:45 έως τις 11:30-12, ακολουθούσε αρχικά την μορφολογία του βουνού με ακανόνιστες κινήσεις και κατέληγε στο Φάληρο, που φαινόταν σαν να προσγειωνόταν. Βέβαια, είχαμε και μαρτυρίες σαν του Σταμάτη, που το περιέγραφε σαν ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας, που έψαχνε κάτι εκείνες τις μέρες στο βουνό.