ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 13ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2019):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

--- ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ Ή ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΡΕΚΟΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΟΣΦΑΙΡΑ. ---

Ο Νιλ Άρμστρονγκ στις 21 Ιουλίου του 1969 έκανε ένα βήμα από το διάστημα. O Φέλιξ Μπομγκάρντνερ στις 14 Οκτωβρίου του 2012 έκανε ένα ολόκληρο... άλμα από την στρατόσφαιρα, και έγινε ο πρώτος άνθρωπος που σε ελεύθερη πτώση έσπασε το φράγμα του ήχου. Έπεσε από υψόμετρο 39068 μέτρων στην έρημο του Νέου Μεξικού, με τελική ταχύτητα τα 1.342,8 χλμ/ώρα (1,24 Mach) και προσγειώθηκε με ασφάλεια σε 9 λεπτά & 9 δεύτερα, με το αλεξίπτωτο να ανοίγει στα τελευταία 4 λεπτά & 44 δεύτερα.
Το παρακινδυνευμένο... άλμα του «ατρόμητου Φέλιξ» παρακολούθησαν ζωντανά δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι από το YouTube, που μετέδιδε την προσπάθεια με καθυστέρηση λίγων δευτερολέπτων.
Η είδηση, όμως, περισσότερο μας προβλημάτισε, παρά μας εξέπληξε! Τι θα γινόταν αν δύο ενσωματωμένες τουρμπίνες πυροδοτούνταν σε αυτό το ύψος; Μήπως γεννιόταν ένας νέος οικονομικός τρόπος να πραγματοποιούνται επιτόπιες επισκευές σε τεχνητούς δορυφόρους ή επανδρωμένα ταξίδια στον διεθνή διαστημικό σταθμό, εξοικονομώντας χρήματα από πολυδάπανες εκτοξεύσεις;