ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 13ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2019):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ, ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΧΑΡΑΚΙ.

Στις 24 Σεπτεμβρίου του 2012, γύρο στις 22:30 το βράδυ, δύο περίεργα φώτα εμφανίστηκαν πάνω από τη θαλάσσια περιοχή στο Χαράκι (στην ανατολική ακτή της Ρόδου), σε χαμηλό ύψος, λες και έψαχναν κάτι...
Η περιγραφή του μάρτυρα στην ιστοσελίδα ''Παράπονα Ρόδου'' θα μπορούσε να εύκολα να συσχετιστεί με τη πρόσφατη συντριβή ανάμεσα σε Κάρπαθο και Ρόδο, και ήταν η εξής: ''Μιλούσα στο τηλέφωνο και ρίχνοντας μια ματιά προς τη θάλασσα είδα στον ουρανό ένα φως να κατευθύνεται από την πλευρά της Λίνδου προς το κόλπο στο Χαράκι, σε σχετικά χαμηλό ύψος. Αρχικά υπέθεσα πως ήταν οι προβολείς από κάποιο μικρό αεροπλάνο της αεροπλοΐας, που κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο. Όμως με παραξένεψε, γιατί κανένα αεροπλάνο δεν πετά ποτέ τόσο χαμηλά από αυτή τη κατεύθυνση και μάλιστα με τα φώτα προσγείωσης αναμμένα. Και παραξενεύτηκα ακόμα περισσότερο, όταν συνειδητοποίησα πως το φως ήταν κόκκινο όπως το φως της φλόγας. Αμέσως βγήκα στο μπαλκόνι και είδα το φως να συνεχίζει να έρχεται για ακόμα ένα λεπτό και στη συνέχεια να χωρίζεται σε δυο διαφορετικά, που συνέχισαν την πορεία τους προς την κατεύθυνση της Άγιας Αγάθης. Ξαφνικά το ένα από τα δυο άρχισε να σβήνει και να κατεβαίνει (πέφτει) προς τη Θάλασσα, μέχρι που το φως του χάθηκε. Το άλλο συνέχισε να παρέμεινε στον ουρανό για 2-3 λεπτά ακόμη (έτσι φωτεινό όπως ήταν στην αρχή) και στη συνέχεια άρχισε και αυτό να σβήνει και να χάνεται. Κάποια στιγμή προσπάθησα να το φωτογραφήσω και το αποτέλεσμα είναι αυτό που με λίγη προσπάθεια μπορείτε να δείτε μέσα από το μαύρο της φωτογραφίας''.
Πολλοί υπέθεσαν ότι πρόκειται για το σούπερ πούμα που βρισκόταν εκείνες τις μέρες στην περιοχή, μια θεωρία που αμφισβητήθηκε αμέσως λόγο του τρόπου πτήσης, της αθόρυβης πορείας αλλά και των ανύπαρκτων φώτων σήμανσης.