ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 12ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΟΥΛΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

--- ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ, 1000+ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ! ---

Τουλάχιστον 1.000 τραυματίες και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές προκάλεσε η πτώση μετεωρίτη, βάρους περίπου 10 τόνων, την Παρασκευή το πρωί στην περιοχή των Ουραλίων της κεντρικής Ρωσίας.
Οι ρωσικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι ο μετεωρίτης εισήρθε στην ατμόσφαιρα της γης με ταχύτητα 54.000 μέτρων και έσπασε (ευτυχώς) σε κομμάτια σε απόσταση 30-50 χιλιομέτρων από το έδαφος, με αποτέλεσμα να μοιραστεί και η ισχύς του. Τα κομμάτια συγκρούστηκαν με το έδαφος της επαρχίας Τσελιαμπίνσκ με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε έξι πόλεις, με δεκάδες μικρές εκρήξεις και εκατοντάδες θραύσεις κρυστάλλων. Το επίκεντρο της πτώσης ήταν η πόλη Τσελιανμπίνσκ που αναφέρθηκαν και οι περισσότεροι τραυματίες.


Αρχικά, το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι η βροχή μετεωριτών προκάλεσε τον τραυματισμό 50 ανθρώπων κυρίως από τζάμια που έσπασαν, αλλά τελικά οι τραυματίες ήταν περισσότεροι από χίλιους, από τους οποίους οι 34 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.
Πολλοί κάτοικοι στο Τσελιαμπίνσκ και στο Σβερντλόσκ περιέγραψαν σκηνικά αποκάλυψης, με φλεγόμενα αντικείμενα να πέφτουν από τον ουρανό, τρομερούς ήχους να σκίζουν τον αέρα, τη γη να τρέμει και τα τζάμια των κτιρίων να σπάνε από το οστικό κύμα, ενώ είχαν ενεργοποιηθεί οι περισσότεροι συναγερμοί αυτοκινήτων. Ανάμεσα τους υπήρχαν και μερίδες ανθρώπων που πάνω στο πανικό τους θεώρησαν τη πύρινη βροχή, ως επίθεση των ΗΠΑ, ως το καθυστερημένο τέλος του κόσμου, αλλά και ως επίθεση εξωγήινων!