ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 11ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2018):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: ΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΚΥΚΛΩΝ ΤΟΥ WINDMILL HILL, 2010.

Στις 27 Ιουλίου του 2010, μία κάτοικος του Wiltshire στην Αγγλία κατέγραψε από έναν δρόμο στο Windmill Hill την εμφάνιση μυστηριωδών φωτεινών σφαιρών στη περιοχή.


Καθ' όλη τη διάρκεια της καταγραφής εμφανίζονταν τέσσερα παράξενα φώτα, το ένα μετά το άλλο, σε μια ομαλή πτήση ακινησίας 15-30 μέτρα περίπου πάνω από ένα συγκεκριμένο χωράφι. Ο λόγος της εμφάνισης τους εκεί, ήταν η δημιουργία ενός αγρογλυφικού, όπως φάνηκε μόλις ήρθε η αυγή.
Στο διάρκειας σχεδόν επτά λεπτών πρώτο μέρος του βίντεο (αυτό που έχει τραβηχτεί νύχτα), η χειρίστρια της κάμερας ακούγεται να υποθέτει ότι τα φώτα σχηματίζουν αγρογλυφικά, κάτι που έτσι κι αλλιώς συμβαίνει συχνά στην περιοχή. Γι’ αυτό, άλλωστε, περίμενε κρυμμένη πίσω από τα δέντρα με την κάμερα στο χέρι!
Στο δεύτερο βίντεο, δηλαδή στο μέρος του υλικού που αποτελείται από πρωινά πλάνα, η γυναίκα ακούγεται να θαυμάζει το αποτέλεσμα της νυχτερινής ''ζωγραφικής'', με τη κάμερα να δείχνει τα επί μέρους σημεία του αγρογλυφικού που αποτελούνται από διάφορα εντυπωσιακά σχέδια και σχήματα με κύκλους, αλλά και αλληλοκαλυπτόμενες γραμμές που έγιναν με στάχυα!
Αυτό που εμφανίζεται στο τέλος, είναι ένα σύμπλεγμα κύκλων που μοιάζει με πλανητικό σύστημα, με ένα κεντρικό ουράνιο σώμα που είναι πιθανότατα ήλιος και δυο κύκλους από έξη πλανήτες ο καθένας σε τροχιά γύρω του.