ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΜΑΣ Η' ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Μάθετε και δείτε πολλά περισσότερα στο project μας, πατώντας εδώ: http://grdiscovery.com/project-all/

14.000 ΕΤΩΝ ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΚΥΚΛΟΥ ΤΗΣ ΒΑΛΤΙΚΗΣ!

Τον Ιούνιο του 2011, οι δύτες Daniel Åsberg και Peter Lindberg, ανακάλυψαν ένα μυστηριώδη κύκλο στα βάθη της Βαλτικής. Τέλη του 2012, τα πρώτα αποτελέσματα από τα δείγματα που αναλύθηκαν στο Ινστιτούτο Weizmann στο Τελ Αβίβ έδειξαν οργανική καύση υλικών στον κύκλο. Τέλη Μαΐου του 2013, τα νέα αποτελέσματα των δοκιμών από ένα άλλο μέρος του κύκλου δείχνουν ότι είναι μεταλλικός, με περιεκτικότητα σε λιμονίτη και γαιτίτη, δύο υλικά που αποτελούν μέρος των οξειδίων του σιδήρου και σύμφωνα με τον καθηγητή του Ινστιτούτου Δρ Steve Weiner, δεν μπορούν να παραχθούν από τη φύση. Ο έλεγχος έγινε με τη μέθοδο που ονομάζεται ''Φασματοσκοπία υπερύθρου'' και σύμφωνα με τη γνώμη του κ.Weiner τα υλικά αυτά βρίσκονται σε σύγχρονες κατασκευές, όπως σε ναυάγια πλοίων και μεταλλικά μέρη τους. 

 
Όμως, οι Σουηδοί επιστήμονες έχουν διαφορετική άποψη. Σύμφωνα με τον Fredrik Klingberg, γεωλόγο του τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης της Σουηδίας, ο λιμονίτης και ο γαιτίτης θα μπορούσαν να βρίσκονται σε οζίδια που υπάρχουν διάσπαρτα σε πολλούς πυθμένες. Μία απάντηση που και πάλι δεν μπορεί να λύσει το μυστήριο, καθώς οι πέτρες από γρανίτη που βρίσκονται στην κορυφή του αντικειμένου υποδεικνύουν ότι το αντικείμενο, σύμφωνα με πρόσφατη αποκάλυψη της Expressen, ήταν εκεί για 14000 χρόνια! ''Θα μπορούσε να γίνει από ανθρώπους στο παρελθόν. Πριν από την εποχή των παγετώνων υπήρχε μια λίμνη στη θέση της Βαλτικής, και το αντικείμενο πιθανόν βρισκόταν στην παράκτια λωρίδα της'', δήλωσε ο Daniel Wild, κάτι πολύ λογικό και για τον Martin Jakobsson, θαλάσσιο γεωλόγο του Πανεπιστήμιου της Στοκχόλμης.

 
Πάντως, όσο παραμένουν ασάφειες, παραμένουν και ο επιστήμονες αρκετά επιφυλακτικοί. ''Είμαι πολύ δύσπιστος για το όλο θέμα, μέχρι να μάθουμε τι πραγματικά είναι'', λέει ο Johan Rönnby, καθηγητής της θαλάσσιας αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Södertörn, περιμένοντας μελλοντικά περισσότερα στοιχεία στο φως...