ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 11ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2018):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ 2013.

Aν και η χρονιά ξεκίνησε με την χειρότερη στατιστική «συγκομιδή» αγρογλυφικών, τελικά είχαμε τους πρώτους εντοπισμούς και μάλιστα εκτός Αγγλίας!
Συγκεκριμένα, η πρώτη εμφάνιση της φετινής χρονιάς δηλώθηκε στη ρωσική πόλη Volga-Akhtuba την 12η Απριλίου του 2013, από τον Maxim Kucherov.


Ο μάρτυρας οδεύοντας για πικνίκ με τους φίλους του, είδε το τεράστιο αγρογλυφικό από τις πεσμένες πυκνές συστάδες καλαμιών και αμέσως το φωτογράφησε. Πάντως, η κοινότητα των μελετητών των αγρογλυφικών παρουσιάζεται αρκετά δύσπιστη σε αυτή την εμφάνιση, καθώς η περιοχή χαρακτηρίζεται αρκετά πλημμυρική και σύμφωνα με τους ειδικούς το σχέδιο έχει μεγάλες πιθανότητες να προήλθε από ταυτόχρονη καθίζηση του εδάφους και δυνατό αέρα.


Το επόμενο παράξενο σχήμα εντοπίστηκε στις 10 Μαΐου, στη γαλλική πόλη Thil. Αν και πολλοί θα το ήθελαν ως δεύτερο αγρογλυφικό αποτύπωμα της χρονιάς, θα απογοητευθούν μιας και πάλι η διεθνής κοινότητα μελετητών θεώρησε το σχέδιο αποτέλεσμα στροβιλισμού του αέρα και αυτή τη φορά με σιγουριά 100%.


Όμως, για το σχέδιο στην αγροτική νότια πόλη του Gray στο Tennessee των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στις 13 Μαΐου του 2013, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Το «υψηλό» χόρτο στο οποίο εμφανίστηκε ο σχηματισμός περιγράφεται πως έχει πιεστεί προς τα κάτω ενιαία, με ένα τρόπο που καμία μηχανή ή ανθρώπινη τεχνική δεν θα μπορούσε να δώσει το παράξενο σχήμα με τα δύο «μισοφέγγαρα», λαμβάνοντας έτσι αδιαμφισβήτητα τη τιμητική θέση της δεύτερης φετινής καταγραφής.