ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 12ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΟΥΛΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

--- ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ! ---

Μια καταγραφή ενός αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενου αντικειμένου στο Βόρειο Queensland της Αυστραλίας στο φως της ημέρας, είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί μία πιο απλή εξήγηση σε μία μεγάλη μερίδα εμφανίσεων πολυμορφικών UFO που αλλάζουν σχήματα στον ουρανό.
Ο συντονιστής του Κέντρου Ερευνών UFO της Αυστραλίας, Bill Chalker λέει ότι υπάρχει πιθανότατα και μία άλλη εξήγηση για τη πλειοψηφία αυτών των καταγραφών. Το φαινόμενο της σακούλας! Και όταν λέμε σακούλας, εννοούμε φυσικά της κοινής σακούλας του σουπερμάρκετ (ή της σακούλας σκουπιδιών) που για κάποιο λόγο παρασύρθηκε από ανοδικούς ανέμους σε αρκετά μεγάλο ύψος και ξεγέλασε τους περαστικούς!
Τέτοιες παρεξηγήσεις συμβαίνουν συχνά στις ΗΠΑ ως αποτέλεσμα των συχνών τυφώνων. Δεκάδες αντικείμενα παρασύρονται από μικρούς και μεγάλους ανεμοστρόβιλους χιλιάδες μέτρα ψηλά και μετακινούνται εκατοντάδες χιλιάδες μέτρα μακριά, μέχρι να προσγειωθούν ξανά στη γη. Όπως σε πρόσφατη περίπτωση στo Λος Άντζελες που μία ασημένια σακούλα αντανακλώντας το φως του ήλιου, προκάλεσε τρόμο στους κατοίκους της μεγαλούπολης που εντόπισαν την παράξενη λάμψη της.
Το φαινόμενο της σακούλας μπορεί να εξηγεί μία μεγάλη μερίδα πολυμορφικών UFO εμφανίσεων, αλλά όχι όλες. Όπως τη περίπτωση του τεράστιου ''εξωγήινου'' δορυφόρου που φωτογραφήθηκε στη στρατόσφαιρα του πλανήτη μας και λόγο μεγέθους κανείς δεν θεώρησε πειστική την επίσημη εξήγηση της NASA ότι πρόκειται για διαστημικό σκουπίδι...