ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 13ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2019):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ!

Δεκάδες στίγματα σε διαστημικές φωτογραφίες του SOHO, του Kepler, του COROT, του Hubble, του Spitzer, του Herschel, του Akari (Astro-F) και του Fermi, δείχνουν αγνώστου ταυτότητας διαστημικά αντικείμενα που τα θεωρούσαμε μόνο ως πιθανά μητρικά εξωγήινα σκάφη. Έως πρόσφατα δηλαδή, αφού από σήμερα γεννήθηκε μία νέα θεωρία.


Σκωτσέζοι μαθηματικοί από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου πιστεύουν ότι δεν είναι απίθανο αυτά τα αδιευκρίνιστα στίγματα να είναι τελικά εξωγήινοι διαστημικοί ανιχνευτές γηραιότερων και πιο ανεπτυγμένων πολιτισμών από τον δικό μας, που βρίσκονται ήδη στο ηλιακό μας σύστημα και το χαρτογραφούν εδώ και αιώνες.


Σύμφωνα με μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο Διεθνές Περιοδικό Αστροβιολογίας, οι μαθηματικοί Duncan Forgan και Arwen Nicholson πιστεύουν ότι, αφού μπορούμε εμείς, εξωγήινες φυλές θα μπορούσαν κι αυτές να έχουν εκτοξεύσει ρομποτικούς ανιχνευτές που ταξιδεύουν με μεγάλες ταχύτητες και σαρώνουν τον γαλαξία μας. Μία θεωρία που δεν ακούγεται ως επιστημονική φαντασία, με τον δικός μας γήινο ανιχνευτή Voyager να βρίσκεται στην άκρη του ηλιακού μας συστήματος.