ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 13ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2019):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

ΟΙ ΠΕΡΣΕΙΔΕΣ ΜΠΕΡΔΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2013!

Τα ξημερώματα της 12ης Αυγούστου του 2013, γύρω στις 7 παρά, πάνω από την Βαράσοβα, βόρεια - βορειοδυτικά των Πατρών, ο Νίκος εντόπισε μία έντονη λάμψη στον ουρανό πάνω σε ένα παράξενο ιπτάμενο κυλινδρικό αντικείμενο με κεφαλή. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, το αντικείμενο ήταν εκτός ατμόσφαιρας και η λάμψη προερχόταν από κλιμακωτή έκρηξη.
Σε άλλη περίπτωση θα μιλάγαμε για ΑΤΙΑ που έπαθε βλάβη κατά την είσοδο του στη στρατόσφαιρα του πλανήτη, αν τη 12η Αυγούστου δεν είχαμε την κορύφωση των Περσείδων, με το εντυπωσιακό νούμερο των 100 πεφταστεριών ανά ώρα. Μία πτώση διαττόντων αστέρων προερχόμενη από τα βορειοδυτικά, όπως και το μετέωρο που είδε ο Νίκος να εκρηγνύεται. Με εκρήξεις που λογικά προέρχονταν από την διάσπαση του αρκετά μεγάλου μετεώρου σε συνδυασμό με τη μεγάλη βαρυτική ταχύτητα που ανέπτυσσε το αντικείμενο κατά την εισαγωγή του στην ατμόσφαιρα.
Εκτός από τον Νίκο και η NASA έμεινε έκπληκτη, φέτος, με το φαινόμενο των Περσείδων πάνω από τη χώρα μας, δημοσιεύοντας μάλιστα μία φωτογραφία στο ''Astronomy Picture of the Day'' με δύο διάττοντες να πέφτουν πάνω από τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων.