ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 12ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΟΥΛΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

ΦΥΛΕΣ ΙΝΔΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΘΕΟΙ!

Αν ψάξουμε με ανοιχτό μυαλό την ανθρώπινη ιστορία, θα διαπιστώσουμε πλήθος αρχαίων ιστοριών με αλλόκοσμα όντα από τους ουρανούς σε κάθε μέρος του πλανήτη. Στις παραδόσεις των αρχαίων Ινδιάνων αναφέρονται πολλές τέτοιες ιστορίες, ξεχωριστές για κάθε φυλή.
Στη Βόρεια Αμερική οι παραδόσεις των Ινδιάνων Χόπι αναφέρουν τους "Καχίνα", όντα εξωγήινα που προστάτευαν, συμβούλευαν και βοηθούσαν με υπεράνθρωπες δυνάμεις να υπερνικήσουν οι φυλές των Χόπι δύσκολες καταστάσεις. Έτσι έγινε και με την Κόκκινη Πόλη στο Νότο, όταν ξαφνικά μερικές ινδιάνικες φυλές δέχτηκαν επίθεση.


Στη Φυλή των Καϊάτο, που ζει στην Πολιτεία Μάττο Γκρόσσο, στην Άνω Ξιγκού της σημερινής Βραζιλίας, θεωρούν ότι οι πρόγονοί τους ήρθαν από έναν άλλο κόσμο και εγκαταστάθηκαν στη Γη. Διατηρούσαν την επικοινωνία με τον άλλο κόσμο για αρκετά χρόνια, αλλά ένας κακός μάγος έκοψε αυτήν την επικοινωνία και από τότε περιμένουν να ξανανοίξει πάλι αυτός ο δίαυλος.
Μια άλλη φυλή Ινδιάνων, οι Καϋάπο, αναφέρουν τον Μπεπ - Κορόρκι, ο οποίος ήρθε στο χωριό της φυλής από το Σύμπαν με τα μαγικά του όπλα, για να τους διδάξει πράγματα άγνωστα σε αυτούς. Έτσι έγινε ο Δάσκαλος και Καθοδηγητής τους.
Και αυτές είναι μερικές από τις δεκάδες ιστορίες που διασώθηκαν πριν οι φυλές τελικά εξαφανιστούν από τους επόμενους πολιτισμένους επισκέπτες, τους θεούς της θάλασσας ή αλλιώς λευκούς δυτικό-ευρωπαίους αποικιστές...