ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 12ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΟΥΛΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ KEPLER.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler, το οποίο έχει εμπλουτίσει την κατανόησή μας για τον τεράστιο αριθμό των εξωπλανητών πέρα από το ηλιακό μας σύστημα, υπέστη ανεπανόρθωτη ζημιά, δήλωσαν στις 15 Αυγούστου του 2013, αξιωματούχοι της NASA. Ένας από τους τρεις γυροσκοπικούς τροχούς που βοηθούσε να είναι το διαστημικό σκάφος σταθερό καθώς συγκέντρωνε φωτογραφίες, δεν μπορεί να επισκευαστεί. Έτσι, το διαστημικό τηλεσκόπιο σταμάτησε να λειτουργεί κανονικά τον Μάιο, όμως αφότου είχε ολοκληρώσει τη πρωταρχική αποστολή του ως το Νοέμβριο του 2012.


«Στην αρχή της αποστολής μας, κανείς δεν ήξερε αν υπήρχαν πλανήτες στο μέγεθος της Γης στο γαλαξία. Αν ήταν πράγματι σπάνιοι, μπορεί και να ήμασταν μόνοι. Τώρα, μετά την ολοκλήρωση των παρατηρήσεων από το Kepler, τα στοιχεία που κατέχουμε δίνουν μια αρχική απάντηση στην ερώτηση της αποστολής. Οι πλανήτες στην κατοικήσιμη ζώνη των άστρων σαν τον Ήλιο μας, είναι κοινά φαινόμενα», είπε ο κύριος ερευνητής της επιστημονικής ομάδας του Kepler, William Borucki
και έκλεισε λέγοντας: «Η αποστολή Kepler με κανένα τρόπο δεν έχει τελειώσει. Η ανάλυση των δεδομένων που έχει συλλέξει μέχρι στιγμής θα συνεχιστεί για τρία ή τέσσερα χρόνια. Αναμένουμε ότι οι πιο συναρπαστικές ανακαλύψεις θα έρθουν τα επόμενα χρόνια.»