ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 13ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2019):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΈΡΩΣ!

Ο 433 Έρως είναι ένας τεράστιος αστεροειδής που κινείται γύρο από τον Ήλιο σε τροχιά που τέμνεται με τις τροχιές της Γης και του Άρη. Οι διαστάσεις του είναι 34.4×11.2×11.2 χιλιόμετρα, αποτελείται κυρίως από πυρίτιο, ενώ είναι το δεύτερο μεγαλύτερο γεωπλήσιο αντικείμενο μετά τον αστεροειδή Γανυμήδη.


Πρώτη διαστημοσυσκευή που εξερεύνησε τον αστεροειδή Έρως, ήταν η NEAR Shoemaker, που στις 21 Φεβρουαρίου του 2001 μπήκε σε τροχιά γύρω από αυτόν και τράβηξε τις πρώτες φωτογραφίες της επιφάνειάς του. Πρόσφατα, μία νέα φωτογράφιση της επιφάνειάς, αποκάλυψε μία πολύ ενδιαφέρουσα ανωμαλία που πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν ως εξωγήινη βάση.


Βέβαια, όσοι γνωρίζουν περισσότερα για τον αστεροειδή, ήξεραν εξαρχής (πριν την ανάγνωση αυτού του άρθρου) ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ενθουσιασμού ή ανησυχίας για τη συγκεκριμένη αυθεντική φωτογραφία, αφού η ανωμαλία στην επιφάνειά είναι η διαστημοσυσκευή NEAR Shoemaker, που στο τέλος της αποστολής της, προσεδαφίστηκε στην επιφάνεια του αστεροειδή και έμεινε για πάντα εκεί.