ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 12ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΟΥΛΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

--- ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ UFO ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ ---

Πριν λίγες μέρες, έγινε γνωστό στη δημοσιότητα ένα περιστατικό που συνέβη τον Απρίλιο του 2013, όταν τέσσερις μηχανικοί που εργάζονταν σε απομακρυσμένο ορυχείο χαλκού, στην περιοχή Κολαχουάσι της Χιλής, παρατήρησαν στον ουρανό ένα φωτεινό ιπτάμενο αντικείμενο που εκινείτο με οριζόντιες κινήσεις μικρού μήκους περίπου εξακόσια μέτρα πάνω από το έδαφος.
Ένας από αυτούς φωτογράφισε το αγνώστου προέλευσης ιπτάμενο αντικείμενο, που είχε διάμετρο περίπου 5 έως 10 μέτρα, αλλά αρχικά κανείς τους δεν το ανέφερε στις αρχές. Μέχρι πρότινoς, που ο κάτοχος των φωτογραφιών δήλωσε το συμβάν στις αρμόδιες υπηρεσίες στην Χιλή, δίνοντάς τους επίσης και αντίγραφα των φωτογραφιών.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση της υπηρεσίας πολιτικής αεροναυτικής (Ministerial Department of Civil Aeronautics): «το ΑΤΙΑ εκτέλεσε διαφόρων ειδών ακανόνιστες κινήσεις 600 περίπου μέτρα πάνω από το έδαφος», αποκλείοντας το ενδεχόμενο μετεωρολογικών φαινομένων, σύννεφων, αλλά και ίχνη αεροσκαφών.
Η «Επιτροπή για την Μελέτη Ανώμαλων Εναερίων Φαινομένων» της χώρας, της υπηρεσίας πολιτικής αεροναυτικής (Ministerial Department of Civil Aeronautics), μελέτησε το φαινόμενο και έδωσε στην δημοσιότητα έκθεση σύμφωνα με την οποία αποκλείεται να πρόκειται για κάποιο μετεωρολογικό φαινόμενο, πειραματικό αεροσκάφος, μετεωρολογικό μπαλόνι ή drones. Η Επιτροπή στην έκθεσή της αναφέρει ότι: «Το ΑΤΙΑ εκτέλεσε διαφόρων ειδών ακανόνιστες κινήσεις 600 περίπου μέτρα πάνω από το έδαφος. Πρόκειται για ένα αντικείμενο ή φαινόμενο που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα UFO»!
Ο επιχειρησιακός διευθυντής του CEFAA, Jose Lay, δήλωσε στην Huffington Post ότι συχνά οι αλιείς χρησιμοποιούν drones, αλλά αυτά κάνουν πολύ θόρυβο και στην περίπτωση του ιπτάμενου αντικειμένου, δεν ακούστηκε κανένας θόρυβος.
Η υπηρεσία που διερευνά το γεγονός έχει επικεντρώσει την προσοχή της στους τέσσερις μηχανικούς που είδαν το ιπτάμενο αντικείμενο, οι οποίοι όμως αρνούνται να συνεργαστούν και να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία.