ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 13ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2019):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΠΕΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014.

Από τις 2 Ιουλίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου του 2014, αναφέρονταν από πολλά σημεία της χώρας παρόμοιοι στόλοι ΑΤΙΑ να πετούν σε διάφορους σχηματισμούς στον νυχτερινό ουρανό. Οι περιγραφές δείχνουν, ότι οι μάρτυρες πιθανόν μιλάνε για τον ίδιο στόλο που για έναν άγνωστο λόγο επόπτευε την ευρύτερη περιοχή της κεντρικής και βορειοανατολικής Ελλάδας. Οι αναφορές που συλλέξαμε έρχονταν από τις ακτές του Θερμαϊκού κόλπου, την Αθήνα, τη Μυτιλήνη και τη Θεσσαλονίκη... και ήταν πολύ εντυπωσιακές!


Πρώτη, καταγράφηκε η διέλευση ενός στόλου 10 έως 12 άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων πάνω από την περιοχή Παραλία του νομού Πιερίας (8 χιλιόμετρα από την πόλη της Κατερίνης, κοντά στις ακτές του Θερμαϊκού), στις 2 Ιουλίου του 2014. Ο μάρτυρας που απολάμβανε τις διακοπές του εκεί, κατέγραψε όλο το περιστατικό της διέλευσης από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου που διέμενε και το κατέβασε στο You Tube. Τα αντικείμενα βρίσκονταν σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους και κινούνταν αρκετά αργά, με σταθερή ταχύτητα και κατεύθυνση, και σε πολύ χαμηλό ύψος.
Με τη δημοσιοποίηση του περιστατικού ήρθε και η αναφορά της Άρτεμις που στα μέσα Σεπτεμβρίου δήλωσε ότι το ίδιο περιστατικό αντίκρισε και ο ξάδερφος της που παραθέριζε εκείνο τον καιρό εκεί, ενώ στα μέσα του καλοκαιριού είδε ένα παρόμοιο βίντεο στο διαδίκτυο από Αθήνα, με πανομοιότυπα αντικείμενα.
Ακριβώς το ίδιο περιστατικό με του Θερμαϊκού, διηγήθηκε και ο μάρτυρας Λεωνίδας που εκείνο τον καιρό βρισκόταν στη Μυτιλήνη: ‘’Ακριβώς τον ίδιο στόλο είδα μαζί με την κοπελιά μου στην παραλία της Κράτηγο. Ήταν μετά της 1 το βράδυ .Εκείνη τη στιγμή μετακινούμασταν με το μηχανάκι και δεν μπόρεσα να το τραβήξω σε βίντεο με το κινητό μου τηλέφωνο. Ήταν πολύ ψηλά και έκανε ακριβώς το ίδιο. Άναβε και έσβηνε, το ίδιο φως (πορτοκαλί).’’
Τελευταία εμφάνιση, είχαμε στις 7 Σεπτεμβρίου του 2014, όταν η κ. Ιωάννα Τ. από την Νεάπολη Θεσσαλονίκης επικοινώνησε με την ομάδα της Ερ.Ε.Ν.Ζω για δέκα περίπου πορτοκαλί αθόρυβα φώτα, μεγαλύτερα από αστέρια, που ταξίδευαν νοτιοδυτικά της συμπρωτεύουσας, γύρο στις 10:30 το βράδυ. Η μάρτυρας συγκρίνοντας τη δική της εμπειρία με το βίντεο του Θερμαϊκού, ανέφερε: "Είδα τα βιντεάκια και νομίζω πως έχουν πολλά κοινά στοιχεία ως προς το χρώμα, το σχήμα, τον τρόπο και την ταχύτητα που κινούνταν. Αυτά που είδα μαζί με τη κόρη μου όμως, έρχονταν κατά κύματα σε άνισες αποστάσεις το ένα μετά το άλλο (2 μαζί, μετά 4, μετά 3 κλπ.).