ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 13ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2019):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΙΟΥΝΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2015.

Μπορεί να άργησε λίγο φέτος να ξεκινήσει η θερινή προσέλευση αγνώστων ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων στους Ελληνικούς ουρανούς, όμως για ακόμα μία χρονιά το καλοκαίρι μπήκε δυναμικά και σε αυτού του είδους τις προσελεύσεις!
Η πρώτη από αυτές, έλαβε χώρα στις 27 Ιουνίου του 2015 λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν η κ. Κ.Κ. επικοινώνησε με την ομάδα της Ερ.Ε.Ν.Ζω για να αναφέρει δύο έντονα φωτισμένα σφαιροειδή αντικείμενα να κινούνται στο νυχτερινό ουρανό της Γλυφάδας, μία περιοχή που έχει δώσει αρκετές και εντυπωσιακές αναφορές στο παρελθόν. Σύμφωνα με την μάρτυρα το έντονο φως από το αντικείμενο εξέπεμπε σε δέσμες ευδιάκριτες από κάθε σημείο του σφαιροειδούς σχήματός του, έως ότου χαθεί νοτιοανατολικά.
Έξι μέρες μετά, στις 3 Ιουλίου του 2015 και ώρα 20:38 το βράδυ, φωτογραφίζονται από τον Γιάννη Π. τέσσερις παράξενες σφαίρες στο σούρουπο ανάμεσα στα σύννεφα πάνω από την θαλάσσια περιοχή του Λουτρακίου. Όπως θα δείτε αρκετά καθαρά και στην παρακάτω εικόνα, είναι πολύ πιθανό οι σφαίρες να είναι μεταλλικές, σύμφωνα με το τρόπο που αντανακλούν τον ήλιο επάνω τους.


Στις 10 Ιουλίου, ο ίδιος μάρτυρας εντόπισε ακόμα μία παράξενη φωτεινή σφαίρα, αυτή τη φορά πάνω από την περιοχή Δρέπανο του Νομού Αργολίδας. Το σφαιρικό αντικείμενο δεν γινόταν εύκολα αντιληπτό μέσα στο σκοτάδι (η ώρα ήταν 23:13, λίγο πριν τα μεσάνυχτα) και χρειάστηκε η βοήθεια κάμερας με νυχτερινή λήψη για να καταγραφεί. Όμως, όταν καταγράφηκε ήταν αρκετά εντυπωσιακό και καθόλου συμβατικό με τα υπόλοιπα στοιχεία της γύρω περιοχής.


Την 15η Ιουλίου και ώρα 1:25 το βράδυ ένας κάτοικος Θεσσαλονίκης μαζί με τη γυναίκα του είδαν, από τον εξώστη του ρετιρέ όπου διαμένουν, τρεις φωτεινούς δίσκους πολύ μεγάλης διαμέτρου. Στην αρχή εμφανίστηκε το πρώτο και σε μερικά δευτερόλεπτα άλλα δυο. Έμειναν για περίπου 1-3 λεπτά και έπειτα άρχισαν να κινούνται πολύ αργά πάνω από τα σύννεφα προς τον Όλυμπο, με σταθερή πορεία. Φθάνοντας στον Όλυμπο εκτέλεσαν κάθοδο προς το βουνό ένα-ένα. Όλη αυτή η δραστηριότητα κράτησε περίπου 5-7 λεπτά και αναφέρθηκε μετά από μερικές μέρες στην ομάδα της Ερ.Ε.Ν.Ζω .
Η τελευταία σημαντική καταγραφή του μήνα αναρτήθηκε μαζί με την φωτογραφία της στην ιστοσελίδα Y&P - Mysterious. Αυτή αφορούσε ένα ΑΤΙΑ που πετούσε πάνω από την Ασίνη του Νομού Αργολίδας, στις 16 Ιουλίου και ώρα 19:11 το απόγευμα. Όπως θα παρατηρήσετε και στην παρακάτω φωτογραφία, το αντικείμενο φέρει τέσσερα λευκά φώτα περιμετρικά του, ενώ δεν αποκλείεται να είναι ένα μικρό τηλεκατευθυνόμενο drone σε μεσαίο ύψος.


(Πηγές: Ερ.Ε.Ν.Ζω & Y&P - Mysterious)