ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 12ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΟΥΛΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

PROJECT CONDIGN, Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ!

To αποχαρακτηρισμένο πλέον απόρρητο έγγραφο του βρετανικού Υπουργείου Αμύνης που επιβεβαιώνει την ύπαρξη των UFO και των εξωγήινων επισκεπτών στην Μεγάλη Βρετανία ήρθε ολοκληρωμένο στη δημοσιότητα και ονομάζεται Project Condign. Στις σελίδες του πρώην απόρρητου εγγράφου αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η ύπαρξή τους είναι «αδιαμφισβήτητη» και έχουν τις ικανότητες να «ίπτανται, προσγειώνονται, απογειώνονται, να επιταχύνουν με εξαιρετικές ταχύτητες, να αλλάζουν πορεία και να εξαφανίζονται». Σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από την ταύτιση των αναφορών τους με κλισέ πρότυπα τηλεοπτικών εξωγήινων, οι ερευνητές του υπουργείου Αμύνης τα αναφέρουν ως «άγνωστα εναέρια φαινόμενα» (Unidentified Aerial Phenomena – UAP). Αλλά η διαπίστωσή τους ήταν ξεκάθαρη: Κάτι ανεξήγητο πετά στους ουρανούς.


Με την κωδική ονομασία Project Condign συγκροτήθηκε μεταξύ των ετών 1997-2000 μια μυστική έρευνα γύρω από τα UFO. Την έρευνα πραγματοποίησαν στελέχη της υπηρεσίας πληροφοριών του Υπουργείου Αμύνης της Μεγάλης Βρετανίας. Τα αποτελέσματα της έρευνας κατεγράφησαν σε ένα έγγραφο 400 σελίδων με τον τίτλο «Άγνωστα Εναέρια Φαινόμενα στον Εναέριο Χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου». Στον ογκωδέστατο τόμο αναφέρονται συνολικά 10.000 θεάσεις και αναφορές που συγκεντρώθηκαν από τις Αρχές.Οι 400 σελίδες της έρευνας δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 15 Μαΐου του 2006, ύστερα από αίτημα στηριγμένο στον Νόμο Περί Ελευθερίας της Πληροφορίας που κατέθεσαν ο ερευνητής UFO δρ. Ντέιβιντ Κλάρκ, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Sheffield Hallam, και ο Γκάρι Άντονι, πρώην αστρονομικός σύμβουλος της BUFORA (British UFO Research Association – Βρετανικής Ένωσης για την Έρευνα των UFO). Στη δημοσιότητα ωστόσο δεν δόθηκαν ποτέ τα ονόματα των πρακτόρων του Υπουργείου Αμύνης που πραγματοποίησαν την έρευνα.
Επισήμως η έρευνα πραγματοποιήθηκε για να εξακριβωθεί εάν τα ΑΤΙΑ αποτελούν κάποια απειλή για την εθνική ασφάλεια κι εάν υπήρχε κάποια επιστήμη ή τεχνολογία που θα μπορούσε να βρεθεί από αυτά ώστε να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς. «Έχουν την ικανότητα να ίπτανται, να προσγειώνονται, να απογειώνονται, να επιταχύνουν σε εξαιρετικές ταχύτητες και να εξαφανίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες μπορούν να αλλάξουν την πορεία της πτήσης τους ξαφνικά και ξεκάθαρα μπορούν να επιδείξουν αεροδυναμικά χαρακτηριστικά πέρα από οποιοδήποτε γνωστό αεροσκάφος ή πύραυλο, επανδρωμένο ή μη επανδρωμένο», αναφέρουν οι συντάκτες της έκθεσης. «Δεν υπάρχει καμία απόδειξη που να υποδεικνύει ότι είναι εχθρικά ή υπό κάποιου είδους έλεγχο άλλο από εκείνο των δυνάμεων της φύσης. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι οποιοδήποτε ΑΤΙΑ, που έχει εμφανιστεί στον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι επιδρομές από ιπτάμενα αντικείμενα κάποιας ευφυούς προέλευσης (εξωγήινης ή αλλοδαπής), ή ότι παρουσιάζουν κάποια εχθρική διάθεση». Στην πραγματικότητα κατέληξαν ότι οι περισσότερες θεάσεις οφείλονται σε παρεξήγηση φυσικών φαινομένων που συμβαίνουν στη Γη και άγνωστη έως τότε στους μάρτυρες στρατιωτική τεχνολογία, όμως σε αυτές που δεν δόθηκε καμία ερμηνεία... τι ήταν;
Εάν ενδιαφέρεστε να διαβάσετε όλη την έρευνα, μπορείτε να τη βρείτε σε μορφή PDF εδώ:
UAP in the UK Air Defence Region.