ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 13ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2019):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ UFO ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, 2015 & 2016.

Μπορεί να αργήσαμε περίπου δύο χρόνια να ασχοληθούμε με τις καταγραφές UFO στην Κύπρο αλλά μέσα από αυτό το άρθρο θα αποζημιώσουμε όλους τους λάτρεις του φαινομένου στο νησί της ανατολικής Μεσογείου που περίμεναν τόσο καιρό να μάθουν τα νεότερα της πατρίδας τους. Βέβαια, δεν υπήρχαν και πολλές μαρτυρίες από το νησί...
Η πρώτη μαρτυρία του 2015, μας έρχεται στις 24 Απριλίου από την Λάρνακα. Ο μάρτυρας έγραψε στο UFO-hunters.com ότι είδε στον νυχτερινό ουρανό ένα πολύ έντονο φως για περίπου 5 δευτερόλεπτα να ταξιδεύει με τεράστια ταχύτητα κατά μήκος του ουρανού. Ταξίδευε με 1000 μίλια περίπου ανά ώρα και διέσχισε τον ουράνιο θόλο πάνω από το νησί σε μια στιγμή!
Η δεύτερη και τελευταία καταγραφή του έτους, ήταν στις 24 Μαΐου και ώρα 10:02πμ, στην Αγία Νάπα (Αμμόχωστος). Ο μάρτυρας με τον φίλο του ανέφεραν: «Μόλις βγήκαμε από τα Μακ Ντόναλτς, κοιτάξαμε ψηλά στον ουρανό και είδαμε ένα μικρό αντικείμενο να αιωρείται στα 300 μέτρα, με έναν επεκτεινόμενο ρομποτικό βραχίονα. Το είδαν αρκετοί μαζί με εμάς. Το αντικείμενο ήταν εντελώς ακίνητο και επαναλάμβανε την επέκταση του βραχίονα του πολλές φορές, ενώ δεν ακουγόταν κανένας ήχος. Το σχήμα του αντικειμένου ήταν σαν θόλος με μια επίπεδη μαύρη βάση, χωρίς φώτα. Δυστυχώς, εγκαταλείψαμε σχετικά γρήγορα τη σκηνή της παρατήρησης καθώς είχαμε αργήσει στο ραντεβού μας.»
Το 2016, η πρώτη μαρτυρία, μας έρχεται όπως και πέρυσι από την Λάρνακα, αυτή τη φορά στις 21 Ιουλίου, και μάλιστα σε αυθημερόν αναφορά. Εδώ, το αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο διέσχιζε τον βραδινό ουρανό πάνω από τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο, ακολουθούμενο από ένα στρατιωτικό ελικόπτερο. Το αντικείμενο που ουσιαστικά αιωρούνταν άλλοτε με αργή ταχύτητα και άλλοτε πιο γρήγορα, είχε κόκκινα και πράσινα φώτα που αναβόσβηναν και δεν έμοιαζε με κάποιο στρατιωτικό αεροσκάφος, ενώ φαίνονταν με δυσκολία στο σκοτάδι μέρη της ατράκτου του. Ο μάρτυρας που το ανέφερε ήταν και ο μοναδικός, και δεν διευκρίνισε αν το έβλεπε από σταθερό σημείο ή εκείνη την ώρα οδηγούσε το αυτοκίνητό του.


Μία ακόμα αναφορά για το 2016 από την Κύπρο, είχαμε την ημέρα των Χριστουγέννων, στις 25 Δεκεμβρίου του 2016. Η εμφάνιση έγινε γνωστή όταν ο αυτόπτης μάρτυρας έστειλε μία φωτογραφία στη MUFON (case 81145) στην οποία αχνοφαινόταν στο βάθος του ουρανού ένα μεγάλων διαστάσεων εξωγήινο μητρικό διαστημόπλοιο σε μορφή πούρου που βρισκόταν μέσα στην γήινη ατμόσφαιρα...