ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 12ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΟΥΛΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

Η NASA ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣΤΕΡΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ, 22/2/2017.

Χθες, η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA) οργάνωσε μια συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της στην Ουάσιγκτον, στην οποία ανακοίνωσε ότι πρόσφατα ανακαλύφθηκαν 7 πλανήτες (3εις πιθανότατα κατοικήσιμοι) στο μέγεθος της Γης σε τροχιά γύρω από ένα νέο-ανακαλυφθέν σύστημα στον αστερισμό του Υδροχόου, το Trappist-1.


Η ανακάλυψη είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί αυτό είναι το πιο πολυπληθές ηλιακό σύστημα που ανακαλύφθηκε έως σήμερα, μετά το ηλιακό στο οποίο ανήκει η Γη. Οι τρεις -από τους επτά συνολικά- πλανήτες βρίσκονται μέσα στη κατοικήσιμη ζώνη του άστρου, που σημαίνει νερό σε υγρή μορφή και πιθανή ζωή στις επιφάνειες τους. Το σύστημα βρίσκεται περίπου 40 έτη φωτός μακριά, κάτι που σημαίνει δεν θα υπάρξει σύντομα οποιοδήποτε ταξίδι εκεί, δυστυχώς. Γιατί ακόμη και με την ταχύτητα του φωτός, το ταξίδι θα διαρκέσει 40 γήινα χρόνια!


Το άστρο παρατηρήθηκε με το διαστημικό τηλεσκόπιο Spitzer, ένα υπέρυθρο τηλεσκόπιο που ξεκίνησε το ταξίδι του στο διάστημα το 2003 και παρέχει ενδείξεις για προσέγγιση στα μεγέθη των πλανητών. Η NASA ανακοίνωσε ότι μέσα στο επόμενο έτος θα έχει πιο ακριβείς μετρήσεις της μάζας αλλά και της σύστασης των πλανητών, Trappist-1f, Trappist-1e και Trappist-1d. Έως τότε, μαζί με τους ποιο τολμηρούς επιστήμονες της NASA, μπορούμε να ετοιμάζουμε το πρώτο νοητό ταξίδι αναψυχής στην επιφάνειά του, όπως μας προκαλεί να κάνουμε το παρακάτω πόστερ που δημιούργησαν...