ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 13ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2019):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ.

Η ανεξήγητη εξαφάνιση ενός νεαρού Βραζιλιάνου φοιτητή έχει προκαλέσει μια έκρηξη στις θεωρίες συνωμοσίας αφότου ανακαλύφθηκε πως είχε αφήσει το δωμάτιό του γεμάτο με παράξενα γραπτά και ένα άγαλμα ενός φιλοσόφου του 16ου αιώνα που φημίζεται για τις θεωρίες του σχετικά με το διάστημα.


Ο Μπρούνο Μπόργκες έχει χαθεί από τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, όταν μυστηριωδώς εξαφανίστηκε μετά από ένα οικογενειακό δείπνο στην πόλη του Ρίο Μπράνκο στη βορειοδυτική Βραζιλία. Η εξαφάνιση του φοιτητή ψυχολογίας προκάλεσε το διεθνές ενδιαφέρον μετά το υλικό που βρέθηκε στο υπνοδωμάτιό του και δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο. Το βίντεο δείχνει τους τοίχους και το δάπεδο γεμάτα με εκατοντάδες χιλιάδες λέξεις καθώς και παράξενα διαγράμματα. Υπάρχει επίσης μια βιβλιοθήκη γεμάτη με βιβλία και 14 μεγάλα σημειωματάρια γεμάτα γραπτά με μεγάλους λατινικούς αριθμούς στα εξώφυλλα.


Ίσως όμως το πιο περίεργο χαρακτηριστικό του δωματίου είναι το μεγάλο άγαλμα του Ιταλού φιλοσόφου της Αναγέννησης Τζιορντάνο Μπρούνο. Ο Μπρούνο ήταν γνωστός για τις θεωρίες του σχετικά με το άπειρο του σύμπαντος. Ο πρώην μοναχός υπερασπίστηκε το σύστημα αστρονομίας του Κοπέρνικου, που τοποθετεί τον Ήλιο και όχι τη Γη, στο κέντρο του ηλιακού συστήματος, με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί ως αιρετικός και να καεί στην πυρά το 1600. Πολλοί άνθρωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημείωσαν την φυσική ομοιότητα του Μπόργκες με τον Μπρούνο. Ανάμεσα στα γραπτά υπήρχαν αποσπάσματα από την Αγία Γραφή και φράσεις από τον Λεονάρντο ντα Βίντσι. Ένα από τα βιβλία που βρέθηκαν στο δωμάτιό του έχει τίτλο «Θεωρία της απορρόφησης της γνώσης». Υπάρχει επίσης και μια περίεργη αυτοπροσωπογραφία του Μπρούνο να στέκεται με έναν εξωγήινο.


Η εξαφάνιση του φοιτητή έγινε για πρώτη φορά αντιληπτή από τον πατέρα του που μπήκε στο δωμάτιό του, το οποίο ήταν πάντα κλειδωμένο και είδε τι είχε δημιουργήσει ο γιος του εκεί. «Μπήκα μέσα και δεν είδα το κρεβάτι του, δεν είδα τίποτα. Απλά τα είδα όλα. Εκείνη τη στιγμή είδα πως ο Μπρούνο είχε φύγει» δήλωσε ο επιχειρηματίας στην Globo. Σύμφωνα με την μητέρα του, ο Μπόρχες είχε αρχίσει τις εργασίες του το 2013 και άρχισε να εργάζεται πιο εντατικά πάνω σε αυτό πέρυσι. «Μου είχε πει ότι έγραφε 14 βιβλία που θα άλλαζαν την ανθρωπότητα με έναν καλό τρόπο», είπε ενώ πρόσθεσε πως πιστεύει ότι η υπόθεση αυτή δεν είναι απλά μια τυπική εξαφάνιση. Η περίεργη υπόθεση έχει συγκεντρώσει την προσοχή του κοινού σε όλο τον κόσμο, με πολλούς να δημιουργούν σελίδες στο Facebook αφιερωμένες στο Μπόργκες, ενώ κάποιοι προσπαθούν ήδη να αποκρυπτογραφήσουν τα έργα του. Ο ερευνητής υπεύθυνος για την υπόθεση, Φαμπρίτσιο Σομπρέιρα, δήλωσε πως το θέμα παραμένει εμπιστευτικό αλλά εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. (Πηγή: Έθνος, RT)