ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 13ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2019):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

Ο ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ «ΝΤΙΣΚΟΜΠΑΛΑ»! ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ UFO Ή ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΙ ΝΕΟΖΗΛΑΝΔΟΙ;

Ο διαμέτρου περίπου ενός μέτρου Νεοζηλανδικός δορυφόρος με την ονομασία το «Άστρο της Ανθρωπότητας», είναι ένας νέος δορυφόρος που καλύπτεται από 65 πάνελ που αντανακλούν το φως του Ήλιου προς τη Γη, όπως κάνει μια σφαίρα ντίσκο στην οροφή ενός κλαμπ. Είναι ουσιαστικά ένας δορυφόρος μιας startup εταιρίας, της νεοφυής νεοζηλανδικής ιδιωτικής εταιρείας Rocket Lab, που θέλει απλώς να προκαλέσει και τον οποίο μόλις έθεσε σε τροχιά γύρω από τη Γη.


Το «Άστρο της Ανθρωπότητας» εκτοξεύθηκε στις 21 Ιανουαρίου του 2018 από τη Νέα Ζηλανδία και ολοκληρώνει μια πλήρη τροχιά γύρω από τη Γη κάθε 90 λεπτά. Οι παρατηρητές από τη Γη θα βλέπουν ένα φωτεινό άστρο να διασχίζει γρήγορα τον ουρανό, οπότε αναμένονται να αυξηθούν και οι αναφορές για ATIA, προτού σταδιακά ο δορυφόρος τεθεί εκτός τροχιάς και αυτοκαταστραφεί στην ατμόσφαιρα, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τις εφημερίδες «Guardian» και «Washington Post», οι επιστήμονες φοβούνται ότι το «Άστρο της Ανθρωπότητας» είναι ένα είδος διαστημικού φωτορυθμικού που «βανδαλίζει» τον ουρανό και θα φέρει προσκόμματα στην επιστημονική μελέτη του διαστήματος λόγω της πρόκλησης φωτορύπανσης στις διελεύσεις του.


Σύμφωνα τώρα με τους ειδικούς των UFO, αυτή η διαστημική ντισκομπάλα δεν εκτοξεύθηκε ποτε στην πραγματικότητα, αλλά είναι ένα ευφυές παιχνίδι του μυαλού, θέλοντας κάποιους να παραπλανούν τον κόσμο για το ό,τι γυαλιστερό θα βλέπει για τους υπόλοιπους 9 μήνες να νομίζει ότι προέρχεται από αυτή. Ποια τρελή startup εταιρεία θα δαπανούσε πόσα εκατομμυρίων, για την εκτόξευση ενός «άχρηστου» δορυφόρου για 9 μήνες τροχιάς μόνο;

Πάντως, η CIA, σε πρόσφατο tweet της, συνεχίζει να εξηγεί στους κυνηγούς των ΑΤΙΑ (με ένα παλιό έγγραφό της) πώς να απαθανατίζουν σωστά τα εξωγήινα σκάφη στον ουράνιο θόλο: