ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 12ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΟΥΛΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ.

Το Βιβλίο των Θαυμάτων (Augsburger Wunderzeichenbuch) που πρωτοεμφανίστηκε πριν από μερικά χρόνια και πρόσφατα κατέληξε σε μια αμερικανική ιδιωτική συλλογή είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά νέα ευρήματα τον 21ο αιώνα στον τομέα της τέχνης της Αναγέννησης. Το σχεδόν πλήρες επιζών εικονογραφημένο χειρόγραφο, το οποίο δημιουργήθηκε στην Αμβούργο της Σουηβίας γύρω στο 1550-1555μ.Χ. αποτελείται από 169 σελίδες με εικόνες μεγάλου μεγέθους σε γκουάς και ακουαρέλα που απεικονίζουν θαυμαστά και συχνά τρομακτικά ουράνια φαινόμενα, αστερισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες καθώς και άλλες καταστροφές και περιστατικά. Ασχολείται, επίσης, με γεγονότα που κυμαίνονται από τη δημιουργία του κόσμου έως το μελλοντικό (οραματικό) τέλος του.
Όμως, μέσα στις εκπληκτικά σύγχρονες και μερικές φορές ψευδαισθητικές εικόνες του, το Βιβλίο των Θαυμάτων που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα της Γερμανικής Αναγέννησης στους λάτρεις της τέχνης και τους μελετητές, μας παρουσιάζει και κάποια φυσικά φαινόμενα που δεν είναι υπαρκτά. Εδώ έρχονται οι ερευνητές της εξωγήινης επισκεψιμότητας να δηλώσουν εξωγήινα συμβάντα. Μερικές από τις σελίδες του βιβλίου, που διαλέξαμε και ακολουθούν παρακάτω, θα σας αποκαλύψουν σχεδιασμούς φυσικών φαινομένων με απόλυτη ακρίβεια και ορισμένες από αυτές θα σας προβληματίσουν με τα άψογα σχεδιασμένα παράξενα αντικείμενά τους. Άραγε, τι πιστεύετε ότι αποτυπώθηκε τελικά σε κάθε ακουαρέλα;

Οι τρεις ανεξήγητες ιπτάμενες σφαίρες, το 73 μ.Χ.

Η μέρα που έλαμψαν οι τρεις πύρινοι Ήλιοι, 1533 μ.Χ.

Αντανάκλαση του Ηλίου σε κρυστάλλους πάγου (με τα χαρακτηριστικά αχνά αντίγραφα αριστερά και δεξιά, και το ηλιοστέφανο), το 1540 μ.Χ.

Βροχή Μετεωριτών στη Γερμανία, το 1533μ.Χ.

Διερχόμενος κομήτης, το 1401 μ.Χ.

Κομήτης φωτιάς & κομήτης πάγου, το 1456 μ.Χ.

Πτώση αστεροειδή, το 1362 μ.Χ.

Καταιγίδα με χαλάζι, το 1552 μ.Χ.

Πτώση πυρακτωμένου αγνώστου αντικειμένου σε σχήμα πούρου, 1009 μ.Χ.

Φλεγόμενο ή πυρακτωμένο σύννεφο (άγνωστο φαινόμενο) στον νυχτερινό ουρανό, 1542 μ.Χ.