ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟ 13ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ε.Τ. ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2019):

Όλα τα προηγούμενα τεύχη του e-περιοδικού μας, διαθέσιμα με ένα κλικ, εδώ : http://issuu.com/greekuforeview/

UFOs ΣΕ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΩΥΣΗ;

Σε ένα πίνακα που βρέθηκε μέσα σε ένα ξύλινο συρτάρι ενός επίπλου στη περιοχή του κάστρου Conti Dotremond, στο Βέλγιο, ο Μωυσής απεικονίζεται να λαμβάνει τις πλάκες των Δέκα Εντολών, με «φλογερά κέρατα» στο κεφάλι του. Τα κέρατα δεν συμβολίζουν κάτι το δαιμονικό αλλά δύο μικρές κεραίες που δημιουργούν τον δίαυλο με το Θεϊκό. Εκτός αυτού, παρατηρούμε και πέντε όμοια ιπτάμενα αντικείμενα στο βάθος του ουρανού να κατεβαίνουν προς το έδαφος, τα οποία δεν ομοιάζουν με μετεωρίτες αφού το σώμα τους είναι οβάλ, γκρι και οι φλόγες βγαίνουν μόνο από τη κεντρική τους πάνω μεριά. Ο καλλιτέχνης παραμένει άγνωστος όπως και η ηλικία του πίνακα.


Γενικότερα, ο Μωυσής λόγω της επικοινωνίας του με τα Θεία ήταν πιθανό να συσχετιστεί κάποια στιγμή με το φαινόμενο των εξωγήινων επισκεπτών, αφού όλη του η ιστορία, πριν αλλά και στο όρος Σινά, μπορεί να χαρακτηριστεί σαν επαφή 4ου Τύπου:
Έξοδος Κεφάλαιο 7 : «Μια ήμερα, ύστερα από σαράντα χρόνια ξενιτιάς στην Μαδιάμ, όπως έβοσκε τα πρόβατα στο όρος Χωρήβ, του φανερώθηκε ο Θεός υπό μορφήν πυρός, εξερχόμενου μέσα από μία βάτο, η οποία φλεγόταν αλλά δεν καιγόταν.»
Έξοδος 24,15 – 18 : «Ο Μωυσής ανέβηκε στο βουνό, και ένα σύννεφο κάλυψε τη κορυφή του βουνού. Η δόξα του Κυρίου εγκαταστάθηκε στο Όρος Σινά και το σύννεφο παρέμεινε εκεί έξι ημέρες. Την έβδομη ημέρα ο Κύριος κάλεσε τον Μωυσή μέσα από το σύννεφο. Η δόξα του Κυρίου εμφανίστηκε στα παιδιά του Ισραήλ ως μια πυρκαγιά που κατακαίει την κορυφή του βουνού. Ο Μωυσής ανέβηκε και παρέμεινε στο βουνό σαράντα ημέρες και σαράντα νύχτες.»