ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Δείτε επίσης το κανάλι μας στο You Tube, από εδώ: https://www.youtube.com/channel/UCmvZXcQQYGN3YahQoXW3Yqw

ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΜΠΛΕ ΦΩΤΕΙΝΟ ΙΧΝΟΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΖΥΡΙΧΗΣ, 8/11/2021.

Τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου του 2021 στη Ζυρίχη της Ελβετίας, ένας άνδρας φωτογράφισε ένα αντικείμενο με τρεις παράξενους δακτυλίους φωτός στον νυχτερινό ουρανό της πόλης. Όπως αναφέρουν τα πρακτορεία ειδήσεων, ο άντρας τράβηξε μερικές φωτογραφίες του αντικειμένου και το περιέγραψε ως «UFO-ντόνατ», κάτι που το έκανε αρκετά δημοφιλές στο διαδίκτυο. 

Όπως θα παρατηρήσετε στη φωτογραφία, το αντικείμενο αποτελείται από πολλούς φωτεινούς μπλε ομόκεντρους δακτυλίους. Ο φωτογράφος αρχικά νόμιζε ότι είχε δει την κάψουλα Endeavour της SpaceX, η οποία επρόκειτο να επιστρέψει στη Γη εκείνο το βράδυ με τέσσερις αστροναύτες που μόλις είχαν ολοκληρώσει μια παραμονή 200 ημερών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όμως, η κάψουλα Endeavour προσθαλασσώθηκε στον Κόλπο του Μεξικού – πάνω από 8.000 χιλιόμετρα από τη Ζυρίχη. Αν και θεατές στη Λουιζιάνα, την Αλαμπάμα και αρκετές άλλες πολιτείες του Κόλπου είδαν καθαρά την κάψουλα να διατρέχει τον ουρανό, θεωρείται μάλλον απίθανο να μπόρεσε κάποιος στην Ελβετία να είδε την επανείσοδο του σκάφους, δήλωσε στο Live Science ο Μάρκο Λανγκμπρόεκ, ερασιτέχνης παρατηρητής δορυφόρων και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Leiden της Ολλανδίας: «Οποιοδήποτε πέρασμα του Endeavour πάνω από την Ελβετία πριν από την προσθαλάσσωση εκείνο το βράδυ, θα ήταν εντελώς στη σκιά της Γης, δηλαδή δεν θα φωτιζόταν από τον ήλιο και ως εκ τούτου δεν θα ήταν ορατό», δήλωσε ο Λανγκμπρόεκ. «Η ίδια η επανείσοδος έγινε πάνω από το Μεξικό και τον Κόλπο του Μεξικού και δεν θα ήταν ορατή από την Ελβετία. Η κάθοδος από τη τροχιά, πριν από την επανείσοδο, έγινε πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό, οπότε επίσης δεν ήταν ορατή από την Ελβετία», πρόσθεσε. 

Αν λοιπόν το UFO-ντόνατ δεν ήταν σκάφος της SpaceX, τότε τι ήταν; Όπως αναφέρει το Live Science και μεταδίδει η ΕΡΤ, σύμφωνα με τον Λανγκμπρόεκ, το αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από την Ελβετία, μπορεί να ήταν η παραμορφωμένη εικόνα ενός μακρινού άστρου. «Είμαι αρκετά σίγουρος ότι το UFO-ντόνατ είναι μια εικόνα ενός φωτεινού άστρου χωρίς εστίαση», δήλωσε. 


Παρόλα αυτά, στις άλλες εικόνες που τράβηξε ο φωτογράφος εκείνη τη νύχτα φαίνεται ένα τεθλασμένο ίχνος φωτός πίσω από το αντικείμενο που υποδηλώνει ότι στη πραγματικότητα κινούταν σε ευθεία γραμμή, κάτι που δεν κάνει ένα άστρο (τα οποία κινούνται σε γραμμή τόξου). Σύμφωνα με τον Τζόναθαν Μακ Ντάουελ, αστροφυσικό στο Κέντρο Αστροφυσικής Harvard-Smithsonian στη Μασαχουσέτη, το UFO μπορεί να ήταν ο ανώτερος όροφος ενός πυραύλου – δηλαδή το μικρό, κορυφαίο τμήμα ενός πυραύλου που χρησιμοποιείται για να εκτοξεύσει ένα σκάφος σε τροχιά – ο οποίος ξαναμπήκε στην ατμόσφαιρα και κάηκε. Ωστόσο, χωρίς ακριβές χρονικό πλαίσιο για τις φωτογραφίες, είναι δύσκολο να συνδέσουμε τα μυστηριώδη φώτα με οποιοδήποτε γνωστό αντικείμενο που βρισκόταν στον ουρανό εκείνη τη νύχτα, δήλωσε ο ΜακΝτάουελ στο Live Science. 

Οπότε και προς το παρόν, το UFO-ντόνατ πάνω από την Ελβετία παραμένει ένα πραγματικά αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο.