ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Δείτε επίσης το κανάλι μας στο You Tube, από εδώ: https://www.youtube.com/channel/UCmvZXcQQYGN3YahQoXW3Yqw

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΡΙΞ ΣΤΙΣ 17/5/2022. ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΠΡΙΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ!

Ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, γνωστός στο εξωτερικό ως Vangelis, πέθανε την Τρίτη 17 Μαίου του 2022, σε ηλικία 79 ετών, σε νοσοκομείο της Γαλλίας, όπου νοσηλευόταν για αρκετούς μήνες με Covid-19. 
Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου αν και υπήρξε χαμηλών τόνων σε ολόκληρη τη ζωή του, παρά τις δεκάδες βραβεύσεις του και τις μεγάλες συνεργασίες που είχε, έγινε διάσημος και αγαπητός στο ευρύ κοινό παγκοσμίως, μετά την συνεργασία του με τη ΝΑΣΑ για την πραγματοποίηση της Μυθωδίας, μίας δαπανηρής και μυστηριώδους συναυλίας, στις στήλες του Ολυμπίου Διός το 2001. 


Μάλιστα, στην τελευταία συνέντευξη που έδωσε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου στο Βήμαgazino, το Σεπτέμβριο του 2016, ερωτήθηκε για τους στοίχους της Μυθωδίας, σε μία συνέντευξη που δεν μάθαμε ποτέ, αφού ο διάσημος μουσικοσυνθέτης αποκάλυπτε ότι η συνομοσιολογία γύρω από τη Μυθωδία ήταν δικαιολογημένη, λέγοντας: 
«Οντως, όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω εκφραστεί για αυτό το ζήτημα. Μπορώ να σας πω ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Στους "στίχους" της "Μυθωδίας" υπάρχει ποσοστό κωδικοποίησης, άλλες φορές κατά το 1/3 της λέξης και σε άλλα σημεία κατά το 1/2. Αλλά, κύριε Παπαδόπουλε, το υποτιθέμενο μυστικό δεν βρισκόταν ποτέ εκεί. Είναι κάπου που ποτέ κανείς δεν ανέφερε έως σήμερα. Βρίσκεται στο μουσικό μέρος της "Μυθωδίας" και όχι στο λυρικό. Είναι το περισσότερο που μπορώ να πω. Αλλωστε, υπάρχουν και άλλα συμφωνικά έργα που έχω συνθέσει, χωρίς στίχους αυτά, βασισμένα στους κώδικες της Δημιουργίας». 

Ολόκληρη τη συνέντευξη, μπορείτε να την διαβάσετε από εδώ: http://www.tovima.gr/vimagazino/interviews/article/?aid=831518 

Καλό ταξίδι στο matrix Vangelis...

*Ευχαριστούμε τον Κωνσταντίνο Σκέτο, για την διάθεση της σημαντικής αυτής πληροφορίας.