ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Δείτε επίσης το κανάλι μας στο You Tube, από εδώ: https://www.youtube.com/channel/UCmvZXcQQYGN3YahQoXW3Yqw

AΓΝΩΣΤΑ ΦΩΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΡΤΕΜΙΣ-1, 21/11/2022.

Για κάποιους ήταν αναμενόμενο, για κάποιους όχι... Κατά τη διάρκεια της αποστολής Άρτεμις 1, το σκάφος Orion που ήδη δοκιμάζεται πλησίον της σελήνης για την πολυαναμενόμενη επιστροφή της ανθρωπότητας στην επιφάνειά της, κατέγραψε χθες κάτι αρκετά ασυνήθιστο στις κάμερες του. 

Μερικά λεπτά πριν χαθεί το σήμα του Orion κατά το πέρασμά του από την πίσω πλευρά της Σελήνης, φάνηκαν κάποιες αμυδρές κουκκίδες στο απέραντο σκοτάδι. Οι αμυδρές κουκκίδες που πιθανότατα προέρχονταν από το ίδιο αντικείμενο, μέσα σε δύο λεπτά κρύφτηκαν πίσω από τη σελήνη και το οπτικό πεδίο του σκάφους. Μία κίνηση που βάσει της απόστασης που βρισκόταν προδίδει ένα μακρινό αντικείμενο με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Το βίντεο έπαιζε σε ζωντανή μετάδοση από το επίσημο κανάλι της NASA εκείνη τη στιγμή, κάτι που δεν αφήνει αμφιβολίες για γραφιστικές παρεμβάσεις.

Την καταγραφή των αμυδρών κουκκίδων έκανε πρώτος ο πρώην news editor της ομάδας Unboxholics, Λάμπρος Γεωργιάδης όπου και μας ενημέρωσε, με το παρακάτω μήνυμα: «Καλησπέρα. Θέλω να μοιραστώ κάτι μαζί σας που παρατήρησα σήμερα, βλέποντας σε ζωντανή μετάδοση τη προσέγγιση του Orion στη Σελήνη. Μερικά λεπτά πριν χαθεί το σήμα του Orion κατά το πέρασμά του από την πίσω πλευρά της Σελήνης, παρατήρησα κάποιες αμυδρές κουκκίδες στο απέραντο σκοτάδι. Έχω τραβήξει 4 screenshot σε διαφορετικές χρονικές στιγμές που εντόπισα τη συγκεκριμένη κουκκίδα και μάλιστα φαίνεται να κινείται με απίστευτη ταχύτητα προς τη Σελήνη. Έχω σημειώσει και τα time stamps για να τα ελέγξετε στο βίντεο της NASA. Να υπογραμμίσω ότι τα είδα σε live μετάδοση όποτε δεν νομίζω να είναι κάποιο trick. Επίσης στα screenshots έχω πειράξει λίγο το exposure, τα highlights και τα shadows για να φανούν καλύτερα. Τα time stamps είναι 1:53:45, 1:53:50, 1:54:40, 1:55:10 αντίστοιχα.»

time stamp 1:53:45
time stamp 1:53:50
time stamp 1:54:40
time stamp 1:55:10